Google'dan işitme engelliler ve duyma zorluğu çekenler için iki yeni uygulama

Google'dan işitme engelliler ve duyma zorluğu çekenler için iki yeni uygulama

Android ekosistemi için iki yeni uygulamayı kullanıma sunan Google, işitme engelliler ve duyma zorluğu çeken kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. İlk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtılan Sound Amplifier (Ses Amplifikatörü) ve Live Transcribe (Canlı Altyazı) uygulamaları Android platformu için sunuldu.

Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan Google Live Transcribe uygulaması aktif hale geldikten sonra dinlemeye başlayarak yakın çevredeki konuşmaları gerçek zamanlı olarak yazıya döküyor. Live Transcribe sayesinde işitme engelli bir kullanıcı etrafındaki konuşmalardan haberdar olabiliyor.

Live Transcribe servisinin kullanılabilmesi için bir internet bağlantısına sahip olmanız gerektiğini de ekleyelim. Google'ın Pixel 3 modeline ön yüklü olarak gelecek olan Live Transcribe (Canlı Altyazı) uygulaması, diğer Android cihazlar için ise Play Store'dan yerini aldı. Henüz beta aşamasında olan Canlı Altyazı uygulamasının tamamen ücretsiz olduğunu da ekleyelim.

Türkçe dahil 70 dil destek sunuyor

Uygulamayı deneme fırsatı bulduğumuzu da ekleyelim. Toplamda 70 dil için hizmet veren Canlı Altyazı uygulaması Türkçe için de hizmet veriyor. Fakat bu desteğin pek de stabil olmadığını da belirtelim. İşitme engellilere cevap verme olanağı da tanıyan Canlı Altyazı uygulaması, klavye aracılığı ile yazılan kelimeleri sesli bir şekilde okuyabiliyor. Dilerseniz Live Transcribe (Canlı Altyazı) uygulamasını Android için buradan indirebilirsiniz.

Sound Amplifier yani Ses Amplifikatörü uygulaması ise temelde akıllı telefonunuzun duyduğu sesleri daha yüksek bir hale getiriyor. Daha rahat ve doğal bir dinleme deneyimi sağlamak için tasarlanan Ses Amplifikatörü, Android cihazınızın mikrofonundan gelen sesi, kulaklığınıza aktararak daha iyi bir dinleme deneyimi sunuyor. Ses Amplifikatörü uygulamasını sadece kablolu kulaklıklar ile kullanabileceğinizi de ekleyelim. Dilerseniz Sound Amplifier (Ses Amplifikatörü) uygulamasını Android için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.