Son kullanıcılar 2 Nisan'da Google+ ile vedalaşacak

Son kullanıcılar 2 Nisan'da Google+ ile vedalaşacak

Geçtiğimiz aylarda Google+'ın güvenlik açığı nedeniyle kapatılacağını sizlere aktarmıştık. Dün Google, şimdiye kadar kapanış tarihleri tam olarak kesinleşmeyen Google+'ın 2 Nisan'da kapatılacağını duyurdu.

Bu tarihten itibaren Google'ın Google+ sayfaları, fotoğraflar ve videolar dahil olmak üzere sitedeki tüm içerikleri silmeye başlayacağını belirtelim. Eğer Google+'ta vakit geçirmeye devam eden son bir kaç kullanıcıdan biriyseniz ya da daha önce paylaştığınız içerikleri sonsuza kadar kaybetmek istemiyorsanız, tüm verilerinizi indirmenin tam zamanı.

Bunun yanı sıra eğer şirketiniz Google+'ı kullanıyorsa, hesabınızı gelecekte de kullanmaya devam edebileceğinizi ekleyelim. Bu noktada Google'ın platformun sadece tüketici versiyonunu ve tüm Google+ APIlarını kapattığını söylemekte fayda var. Büyük bir güvenlik açığına sebep olan APIların tam olarak kapanması ise 7 Mart tarihinde gerçekleşecek.

Bu kapatılma tarihinin kesinleşmesiyle birlikte bir dönemin tamamen geride kaldığını da söylemek mümkün. Google'ın bir zamanlar yükselen sosyal ağ trendine yetişebilmek ve Twitter, Facebook rekabetinde yer edinebilmek için başladığı bu proje tarihin tozlu sayfalarında yerini alıyor. Google+, Google'ın arama sonuçları dahil olmak üzere tüm ürünlerine eklenerek uzun süre hayata tutunmaya çalıştı.  Google+'a veda ederken, sosyal ağın hüzünlü hikayesine bir kez daha göz atmak ve tüm bu süreçlerden ders çıkarmak isteyenler "Doğumundan ölümüne bir sosyal ağ: Google+" başlıklı yazımıza göz atabilir.

Görsel Kaynak: Peace Arch News

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.