Apple, iOS platformu için oyun abonelik servisi kurmaya hazırlanıyor

App Store aracılığı ile 2008 yılından bu yana geliştiricilerine 120 milyar dolar kazandıran Apple, Netflix benzeri bir oyun abonelik servisi ile karşımıza çıkabilir.
Apple, iOS platformu için oyun abonelik servisi kurmaya hazırlanıyor

App Store aracılığı ile 2008 yılından bu yana geliştiricilerine 120 milyar dolar kazandıran Apple, Netflix benzeri bir abonelik servisi ile karşımıza çıkabilir. Apple'a yakın kaynaklara dayandırılan bir habere göre Apple, Netflix benzeri ve oyun odaklı bir abonelik servisi kuracak.

Apple'ın bir abonelik servisi üzerinde çalıştığı 2018 yılının ikinci yarısından bu yana iddia ediliyordu. Eğer söz konusu abonelik servisi hayata geçerse Apple, kütüphanesinde yer alan oyunlar için kullanıcılarından aylık abonelik ücretleri talep edecek. Abonelik servisine hangi hizmetlerin ve oyunların dahil olduğu veya servisin aylık ücretinin ne kadar olduğu ile ilgili bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'da yer alan oyunların çok büyük bir kısmının ücretsiz oyunlar olduğunu da hatırlatalım. Bu nedenle Apple'ın sunduğu abonelik servisi çerçevesinde ücretli oyunların yanı sıra ücretsiz oyunlar için çeşitli ekstra özellikler de sunması bekleniyor.

En popüler kategori: Oyunlar

Abonelik servisinin iOS ekosistemindeki tüm cihazları kapsayıp kapsamayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.  Ortaya çıkan bir diğer bilgi ise Apple'ın potansiyel oyun abonelik servisi için başka şirketlerle de görüşüyor olması. Oyun kategorisinin açık ara App Store'da yer alan en popüler kategori olduğunu ve Apple'ın en çok geliri oyun kategorisinde yer alan yapımlardan elde ettiğini de ekleyelim.

Son olarak Apple'ın televizyon yapımcıları ile anlaşmalar yaparak Netflix rakibi bir stream servis ve dergiler için bir abonelik servisi kurmaya hazırlandığını da ekleyelim. Apple'ın oyun abonelik servisi ile ilgili detaylara ulaştıkça sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.