App Store geliştiricileri 2008 yılından bu yana 120 milyar dolar kazandı

App Store geliştiricileri 2008 yılından bu yana 120 milyar dolar kazandı

15 yıl sonra ilk kez gelir beklentisini düşüren Apple'ın piyasa değerinin son 6 ayda yüzde 33 oranında düştüğünü sizlere aktarmıştık. Dün önemli bilgiler paylaşan Apple, App Store geliştiricilerinin 2008 yılından bu yana toplamda 120 milyar dolar kazandığını duyurdu.

Açıklanan 120 milyar doların sadece geliştiricilerin payı olduğu düşünüldüğünde App Store'un 2008 yılından bu yana 120 milyar doların çok daha üzerinde bir gelir elde ettiğini de anlıyoruz. Fakat App Store'un 2008 yılından bu yana toplamda ne kadar gelir elde ettiğinin açıklanmadığını da belirtelim.

Son 12 ay içinde 30 milyar dolar kazanıldı

Açıklanan verilere göre App Store gelirleri her geçen gün artarak gelişmeye devam ediyor. Paylaşılan bilgilere göre geliştiricilerin kazandığı 120 milyar doların 30 milyar doları ise son 12 ay içinde kazanıldı. Apple'ın geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen WWDC 2018'de App Store geliştiricilerinin 100 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladığını da hatırlatalım.

Apple'ın App Store verilerini hesaplarken sadece ücretli uygulama indirmeleri, uygulama için satın alımlar ve abonelikleri dikkate aldığını da ekleyelim. Geliştiricilerin reklamlar ve web sitelerindeki abonelikler sayesinde daha fazla gelir elde edebileceklerini de belirtelim.

Apple'ın bir girişimcilik kampı oluşturacağını duyurduğunu da belirtelim. Kadın kuruculara sahip olan 11 girişim, Apple'ın girişimcilik kampı çerçevesinde Cupertino'ya çağırıldı. Girişimcilik kampının kadın uygulama geliştiricilerin bugünün küresel uygulama ekonomisinde başarılı olmak için gereken araçları sağlamak için tasarlandığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.