Messenger, Instagram ve WhatsApp arasında mesajlaşma dönemi başlıyor

Messenger, Instagram ve WhatsApp arasında mesajlaşma dönemi başlıyor

Şimdiye kadar Facebook’un sahip olduğu sosyal ağlar arasında geliştirdiği çapraz paylaşım stratejisinden birçok kez bahsettik. Bu stratejiye bağlılığını koruyan Facebook şimdi de sahip olduğu Messenger, Instagram ve WhatsApp uygulamaları arasında çapraz mesajlaşmayı aktif hale getirmeyi planlıyor.

Çapraz mesajlaşma yayına alındığında her bir servis tek başına uygulama olarak çalışmaya devam edecek. Bunun yanı sıra Facebook tüm uygulamalarda geçerli olan bir alt yapı inşa ederek tek bir uygulamayı kullanan kişilerin, Facebook ekosistemindeki diğer kullanıcılarla iletişim kurmasını sağlayacak. Üstelik tüm uygulamalar bu çapraz mesajlaşma esnasında uçtan uca şifreleme kullanabilecek.

Facebook şimdilik bu özelliğin ne zaman hayata geçeceğine dair bir açıklama yapmadı. Ancak bir Facebook yetkilisi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yapabileceğiniz en iyi mesajlaşma deneyimini sunmak istiyoruz ve insanlar mesajlaşmanın hızlı, basit, güvenilir ve özel olmasını istiyor. Mesajlaşma uygulamalarımızın çoğunu uçtan uca şifreli yapmak üzerine çalışıyoruz ve kullanıcıların ağlar arasında arkadaşlarına ve ailelerine erişmesini kolaylaştırmak için yeni yollar deniyoruz. Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi bunun nasıl çalışabileceğine dair detayları çözmek üzere başladığımız bu uzun süreç esnasında çok fazla tartışma ve münazara gerçekleşiyor.

Bu yeni çapraz mesajlaşma özelliği, Facebook’un sahip olduğu uygulamalar arasında etkileşimi arttırmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra şirketin bu yeni sistemi ana bir uygulama olarak sunmasının da yolu açılıyor. Dolayısıyla ana platformun büyüme hızı düştükçe, Facebook’un reklam platformu olarak değerlendirebileceği yeni bir alan ortaya çıkıyor.

Bu noktada Facebook’un daha önce de öne çıkan verilerini “uygulama ailesi” başlığı altında topladığını hatırlatalım. Uzun süredir sahip olduğu uygulamaları, yara bandı olarak kullanan şirketin bu alandaki gücü ise yadsınamaz. Zira bu yeni çapraz mesajlaşma özelliği, Facebook’un doğrudan Apple’ın iMessage ve Google’ın mesajlaşma servisleriyle rekabet etmesini sağlayabilir.

Görsel Kaynak: Justin Sullivan/Getty Images

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.