Instagram ve Facebook Hikayeler'in çapraz paylaşım stratejisi değişti

Instagram ve Facebook Hikayeler'in çapraz paylaşım stratejisi değişti

Bir süredir Instagram Hikayeler üzerinden Facebook Hikayeler'de paylaşım yapabilmenizi sağlayan şirket, bu konuda bir tasarım değişikliğine gitti. Artık, Hikayenizi Instagram'da yayınladıktan sonra Facebook Hikayeler'de paylaşmanız da mümkün. Böylece aşağıda da göreceğiniz eski tasarımda olduğu gibi  aynı anda iki platformda da paylaşım yapmak istemeyen kullanıcılar, Hikayelerinin platformlardaki paylaşım saatlerini daha iyi bir şekilde yönetebiliyor.

Çapraz paylaşım konusunda sahip olduğu platformları kombinlemeyi seven Facebook, şimdiye kadar Hikayeler konusunda bunu iki kez daha denedi. Instagram hikayeleri doğrudan WhatsApp’ta paylaşmayı test eden şirket, Messenger Day ile Facebook Hikayeleri çapraz paylaşıma açmayı ihmal etmedi

Ancak şirketin sahip olduğu varlıkları çapraz kullanıma açması bununla sınırlı değil. Ay başıda yaptığı bir güncelleme ile   Instagram ve Facebook videolarının WhatsApp uygulaması içinde oynatılabilmesini sağlayan Facebook, böylece sahip olduğu ağların etkileşim için verimli bir şekilde kullanıldığından emin oluyor. Bu kullanımın bir başka örneği ise Instagram ve Messenger platformları arasında yaşandı. Geçtiğimiz ay Türkiye'deki kullanıcılara da açılan Instagram’daki bağlantılarınızı Messenger’a ekleme özelliği, durağan platformlara etkileşim kazandırma konusunda etkileyici bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Aslında Facebook, şimdiye kadar  tüm bu çapraz kullanım ve paylaşım stratejisiyle ilgili her hangi bir istatistik paylaşmış değil. Ancak üst üste defalarca tekrarlanan bu formülün işe yaradığı açık. Aksi halde şirketin bu alandaki istikrarını açıklamak zorlaşıyor. Şirketin Instagram'daki paylaşım stratejisinde yeniliğe gitmesi ise 150 milyon günlük kullanıcıya ulaşan Facebook Hikayeler'in kullanım oranını arttırma isteğiyle uyum gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.