Netflix içerikleri Instagram Hikayeler'de paylaşıma açıldı

Netflix içerikleri Instagram Hikayeler'de paylaşıma açıldı

Yakın zamanda izlenme sayısıyla internette Bird Box rüzgarı estiren, sosyal ağlarda kullanıcıları Banderstanch tarzı içerikler oluşturmaya iten Netflix, yeni özelliğiyle birlikte Instagram'da kendinden bahsettirmeye devam edecek. Instagram Hikayeler entegrasyonunu yayına alan şirket, izleyicilerin sosyal ağlarda paylaşım yapmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

İlk etapta iOS kullanıcılarına açılacak olan bu özellik sayesinde izleyiciler Netflix mobil uygulaması üzerinden favori filmlerini ve programlarını Instagram Hikayelerde paylaşabilecek.

Bu yeni özellik, içeriğin özel görselini Instagram Hikayeler’e ekleyecek ve 24 saat boyunca görünür olacak. Hikaye’ye anket ya da soru çıkartması gibi Instagram’da sıkça kullanılan özellikler de eklenebilecek.Eğer iPhonelarında Netflix uygulaması bulunduran Kullanıcılar ise Hikayeler’de “Netflix’te izle” linkini görebilecek. Böylece linke tıklayarak Netflix uygulamasında içeriğin sayfasına gidebilecekler.

Aslında daha önce de Netflix uygulaması üzerinden sosyal ağlarda paylaşım yapmanız mümkündü. Ancak Netflix’in şimdiye kadar kullanıcılarına sunduğu deneyim iOS’un share sheet fonksiyonundan faydalanıyordu. Bu yeni paylaşım özelliğiyse doğrudan Netflix uygulamasının bir parçası.

Netflix uygulaması üzerinden “paylaş” düğmesine bastıktan sonra başta WhatsApp, Messages, Messenger, Twitter ve Line olmak üzere bir çok farklı seçenekle karşılaşıyorsunuz. Instagram Hikayeler’in de seçenekler arasında yerini yeni aldığını belirtelim.

Geçtiğimiz yıl Facebook’un üçüncü parti uygulamalara Instagram Hikayeler’de paylaşım izni vermesi sayesinde hayata geçen bu özellik, Spotify ve Soundcloud tarafından da tercih ediliyor. Kullanıcıların ekran görüntüsü paylaşmak yerine içeriklere doğrudan link verebildiği bu format aynı zamanda markalar için dönüşümü ve etkileşimi artırmanın etkili bir yolu olarak öne çıkıyor. Netflix’te ise içeriklerin görsellerinin yanı sıra teaser veya sloganları da paylaşılabiliyor.

HBO yerine Fortnite’ı kendine rakip olarak gören Netflix bu özellik sayesinde bir nevi wom pazarlama tekniğiyle gençler arasındaki görünürlüğünü arttırabilir. Netflix özellik hakkında yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

Üyelerimiz için takıntı haline Netflix içeriklerini paylaşmalarını ve izleyecekleri yeni içerikleri keşfetmelerini kolaylaştırmak için her zaman yeni yollar arıyoruz.

iOS cihazlar için bugüne yayına alınan Instagram Hikayeler entegrasyonu dünyanın her yerindeki Netflix kullanıcılarına açıldı. Entegrasyonun Android versiyonu üzerinde ise çalışmalar devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.