Gmail'de hayatı kolaylaştıracak 4 yeni özellik

Gmail'de hayatı kolaylaştıracak 4 yeni özellik

Gmail, kimi kullanıcı için gerekli olan, kimisi için de herhangi bir değişikliğe neden olmayacak yeni butonlarını tanıttı. Yazıları üstü çizili çekilde yazmaya olanak sağlayan "strikethrough" butonu, yaptığını geri almaya yarayan "undo" ile yineleme butonu "redo" Gmail'e yakın zamanda eklenecek butonlar olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte e-postaları indirebilme özelliğinin de aktif edileceğini belirtelim.

Gmail bu kısayolları e-posta oluşturma penceresindeki biçimlendirme seçenekleri çubuğuna ekliyor. En solda bulunan kısımda kullanıcılar, artık klavye komutları yerine undo/redo düğmesini kullanarak yazıları geri alıp yineleyebilecekler. Ayrıca kullanıcı geri bildirimlerinden yola çıkan Gmail, şeridin diğer tarafına da bir çizgi ekliyor. Bu da yazıların üstünün çizilmesine olanak sağlayacak.

Undo/Redo (Geri Al / Yinele): Bir eylemi geri almanız gerekiyorsa ve bunu yaparken kullandığınız klavye kısayollarından dolayı e-posta taslağınızın içeriğini yanlışlıkla siliyorsanız, bunu doğrudan tek butonla yapabileceksiniz. Geri aldığınızda, yineleme seçeneğinin de olmasını isteyenler için iki buton birlikte eklendi.

Strikethrough (Üstü çizili): Üstü çizili yazılar, bir şeyin tamamlandığını veya düzenleme önerisi olarak kullanılabileceğini gösteren görsel bir işaret olarak karşımıza çıkıyor. Gmail'in bu yeni butonu eklemesinin en büyük neden ise kullanıcı geri bildirimi diyebiliriz.

Bunlara ek olarak, Gmail'deki e-postalar rfc822 formatında bir .EML dosyası olarak indirilebilecek. Bu da e-postanın içeriğini ve diğer istemciler tarafından tanınan formattaki diğer ekleri içeriyor. "Mesajı indir" seçeneği de web üzerinde taşma menüsünde bulunacak. İndirmenin yanında .EML dosyaları e-posta eki olarak gönderilebilecek.

Bütün bu özellikler, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılar için aktif edilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.