SoundCloud parçalarını da Instagram Hikayeler'de paylaşabileceksiniz

SoundCloud parçalarını da Instagram Hikayeler'de paylaşabileceksiniz

Spotify'dan sonra SoundCloud da kullanıcılarının Instagram'da şarkı paylaşmasını kolaylaştırmak için harekete geçti. Artık kullanıcılar SoundCloud parçalarını da Instagram Hikayeler'de paylaşabilecek. Ancak şarkıların bir link formatında paylaşılacağını söylemekte fayda var.

Şarkıyı dinlemek isteyen kullanıcılar, SoundCloud'da Çal linkine tıklayarak SoundCloud uygulamasına yönlendirilecek. Spotify paylaşımına benzer olan bu sistem sayesinde platformdaki hayranlar ve müzisyenler SoundCloud'daki müzikleri Instagram'daki takipçileriyle buluşturabilecek.

Bu anlamda özellikle SoundCloud'daki müzisyenler için Instagram Hikayeler'in bir pazarlama aracı olarak konumlandırılması kolaylaşıyor. Ancak Instagram'ın müzik çıkartması özelliğindeki gibi müziğin hikaye içinde dinlenilmemesi, kullanıcıların SoundCloud uygulamasına yönelmesinde engel teşkil edebilir.

Bundan önce de aslında kullanıcılar SoundCloud'da keşfettiği yeni müzik ve sanatçıları ekran görüntüsü vasıtasıyla paylaşıyordu. Ancak bu yeni özellik işleri biraz daha kolaylaştırıyor.

Özelliği kullanmak için öncelikle paylaşmak istediğiniz şarkıya gelerek, ekranın alt kısmında yer alan "Paylaş" ikonuna basın.Bu noktada iOS ya da Android kullananlara farklı seçenekler çıkıyor.  Instagram ikonuna basarak ya da "Instagram Hikayeler'de paylaş" ibaresini seçerek paylaşmanı mümkün.

Bu arada ekranda çıkan çıkartma etiketini paylaşmadan önce istediğiniz yere sürükleyebileceğinizi de belirtelim. Sonucunda kullanıcılar da Hikayenin üst kısmında yer alan "SoundCloud'da çal linkine tıklayarak şarkıyı dinleyebiliyor.

Aslında geçtiğimiz Mayıs ayında Facebook'un F8 konferansında duyurulan üçüncü parti uygulamalar için bu paylaşım desteğinin SoundCloud'a gelmesinin fazla zaman aldığını söyleyebiliriz.

Bir süre önce sanatçıların gelir elde etmesi için SoundCloud Premier'i herkese açan şirket, bu özelliği kullanarak platformun dışındaki kullanıcıları da kendine çekmek istiyor olabilir. Yine de paylaşımın sadece link ile kısıtlı olması, şirketin SoundCloud kullanıcısı olamayan Instagrammerların yeni sanatçıları deneyimlemesini zorlaştırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.