Careem'in yatırımcısı potansiyel Uber - Careem birleşmesine yeşil ışık yaktı

Careem'in yatırımcısı potansiyel Uber - Careem birleşmesine yeşil ışık yaktı

Careem'in en büyük yatırımcılarından biri olan Kingdom Holding, potansiyel Uber - Careem birleşmesi ile ilgili önemli bir açıklama paylaştı. Prens Alwaleed Bin Talal’ın yatırım fonu olan Kingdom Holding, potansiyel birleşmeyi desteklediklerini açıkladı.

Davos'ta gerçekleşen World Economic Forum'da açıklamalar yapan Kingdom Holding CEO'su Talal Bin Ibrahim Al Maiman, iki şirket arasındaki birleşme görüşmelerinin bir parçası olmadıkları ve bu sürece karışmadıklarını belirtti. Al Maiman'in eğer birleşme gerçekleşirse bu durumu destekleyeceklerini paylaştığını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Prens Alwaleed 2017 yılında Careem'e 500 milyon dolar yatırım yapmıştı. Geçtiğimiz Ekim ayında da şirkete yatırım yapan Kingdom Holding'in Careem'in yönetim kurulunda olduğunu da belirtelim. Uber, geçtiğimiz Eylül ayından bu yana Orta Doğu'da daha etkili olabilmek için Dubai merkezli Careem'i satın almaya çalışıyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre eğer bu anlaşma gerçekleşirse Uber birleşme için Careem'e 2 - 2,5 milyar dolar gibi önemli bir ücret ödeyecek. Henüz iki şirketin pazarlık aşamasında olduğunu da belirtelim. Potansiyel Uber - Careem birleşmesi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Ülkemizde de önemli adımlar atan Careem, İstanbul'daki taksiciler ile anlaşmaya da gitti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.