Uber, otonom e-bisiklet ve e-scooter'lar geliştirecek

Uber, otonom e-bisiklet ve e-scooter'lar geliştirecek

Teknoloji şirketleri kentsel ulaşımda mikro taşımacılığa olan odağını artırırken, Uber otonom bisiklet ve e-scooter dünyasına yatırım yapmak için düğmeye basıyor.

Geçtiğimiz yıl Jump'ı satın alarak, e-bisiklet dünyasına ağırlığını koymaya çalışan teknoloji şirketi, otonom bisikletlere   Grup ile odaklanacak.  ise otonom araçlarla ilgili çalışmalarını sürdürecek.

Teknoloji dergisi Wired'ın eski yayın yönetmeni bugünün 'in CEO'su Chris Anderson, Uber'in bu gelişmeyi haftasonunda gerçekleştirilen DIY Robotics etkinliğinde duyurduğunu açıkladı.  Buna göre, şirketin e-bisikletleri ve e-scooter'ları gelecekte bağımsız olarak şarj istasyonlarına gidebilecekler.

Bataryası biten araçları bugüne kadar Uber çalışanları toplayarak, en yakın şarj istasyonlarına ulaştırıyorlardı. Bu bağlamda e-scooter ve e-bisikletlerin operasyonel maliyetleri de önemli ölçüde azalabilir. Bu ardada e-bisiklet ve e-scooter pazarının domine isimleri Bird ve Lime ise daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek için bugünlerde acenteleri ile iş birliğine gittiklerini paylaşalım.

Yeni Uber departmanına "Micromobility Robotics" adı verilecek. Birim, Uber'in yan kuruluşu Jump'ta kurulacak. Uber, bir önceki yıl yaklaşık 200 milyon dolara  satın almıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.