Tarayıcınızı karanlık modda kullanmanıza yardımcı olan eklenti: Dark Reader

Dark Reader isimli bir eklenti, Chrome, Firefox ve Safari tarayıcılarında tüm arka planın koyu renkte kullanılmasına olanak sağlıyor.
Tarayıcınızı karanlık modda kullanmanıza yardımcı olan eklenti: Dark Reader

Günümüzde birçok uygulamanın ve web sitesinin arka planı, kullanıcıların isteğine göre karanlık modda kullanılabiliyor. YouTube ve Twitter'da da bunun en ulaşılabilir örneklerini görüyoruz. Ancak geçtiğimiz aylarda kullanıma sunulan macOS Mojave bundan çok daha fazlasını sunarak Apple bilgisayarlarımızı da karanlık modda kullanmamızı sağladı. Her ne kadar karanlık modu seven Apple kullanıcıları bu keyfi otomatik olarak gelen sürüm ile çıkarıyor olsa da diğer cihaz kullanıcıları da çeşitli eklentilerle kendi bilgisayarlarını istedikleri gibi kişiselleştirebiliyorlar.

Dark Reader isimli bir eklenti de Chrome, Firefox ve Safari tarayıcılarında tüm arka planın koyu renkte kullanılmasına olanak sağlıyor. Dark Reader'ı kullanmak için kullandığınız tarayıcıya göre eklentiyi buradan bilgisayarınıza indirmeniz ve tarayıcınıza entegre etmeniz gerekiyor. Akabinde default olarak tüm sitelerin arka planlarını karanlık modda kullanmaya başlıyorsunuz.

Ancak her sitede karanlık modun çok da efektif olmadığını belirtmekte fayda var. Örneğin; ben Dark Reader'ı kullanarak Gmail'e girmeye çalıştığımda epey bir sıkıntı yaşadım ve siteyi yavaşlattığını düşündüğüm için eklentiyi devre dışı bıraktım. Her ne kadar ben böyle yapmış olsam da sizin böyle bir çözüme gitmeniz gerekmiyor, zira eklentiye tıkladığınızda hangi siteyi karanlık modda kullanıp kullanmayacağınıza karar verebileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Üstelik isterseniz "Light" seçeneğini seçerek eklentiyi devre dışı bırakmadan da tarayıcınızı eski haline döndürebiliyorsunuz.

Dark Reader, hemen hemen her web sitesini karanlık modda kullanmayı tercih edecek olanlar için ideal bir eklenti. Ancak cihazınız Apple ise ve çoktan macOS Mojave kullanmaya başlamışsanız sizin için büyük bir değişiklik olmadığını fark edecekseniz. Yine de farklı bir tasarım denemek istiyorsanız Dark Reader'ı buradan inceleyebilirsiniz.

Eklentinin tamamen ücretsiz olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.