İş Bankası'ndan pos cihazını rafa kaldıran uygulama: Maximum İşyerim

İş Bankası'ndan pos cihazını rafa kaldıran uygulama: Maximum İşyerim

Şimdiye kadar sunduğu ürün ve hizmetlerle dijital bankacılık alanında dikkat çeken Türkiye İş Bankası, yeni Maximum İşyerim uygulaması sayesinde iş yerlerinin POS cihazına ihtiyaç duymadan cep telefonu ile ödeme almasını sağlıyor. Üye işyerlerinin faydalanabildiği bu yeni uygulama dikkat çekici.

Uygulamanın kullanımı ise oldukça basit. Maximum İşyerim uygulaması üzerinden her işleme özel olarak bir QR kod üretiliyor. Bu kodun, Maximum Mobil üzerinden okutulmasıyla da ödeme hızlıca kabul edilebiliyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, uygulama ile kart ve POS cihazına fiziksel olarak ihtiyaç duyulmaksızın, mobil cihazdan mobil cihaza sağlanan etkileşim aracılığıyla alışverişin tamamen dijital ortamda tamamlanabildiğini söyledi. Sezen sözlerine şu cümlelerle devam etti:

Zamanın son derece önemli olduğu bu dönemde işlem akışını hızlandıran, POS cihazına olan bağımlılığı ortadan kaldıran bu yeni uygulamayı tasarlarken, İş Bankası olarak çok önem verdiğimiz müşteri deneyimini daha da ileri seviyeye taşımayı amaçladık. Cep telefonu kullanımının son derece yaygın olduğu ve hızla dijitalleşen ülkemizde uygulamanın ilgi göreceğini öngörüyoruz. Özellikle POS cihazı taşımak istemeyen veya seyyar bir şekilde ödeme alma ihtiyacı olan işyerlerine, oldukça pratik bir ürün sunuyoruz.

Bunun yanı sıra POS müşterilerinin Maximum İşyerim platformunda sunulan diğer birçok özellikten cep telefonlarını kullanarak kolay bir şekilde faydalanabileceklerini de belirtelim. Aynı şekilde işyerlerinin uygulama üzerinden kapsamlı bilgiler içeren finansal raporları yakından takip etmesi, satış bilgilerini ve işlem detaylarını anlık olarak görüntüleyebilmesi de mümkün.  Böylece iş yerleri satış trendlerini ve performanslarını artık  pratik bir şekilde takip edebilecek.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra Yalçın Sezen, ilerleyen dönemlerde platforma ticari müşterilerin ödeme sistemleri ihtiyaçlarına yönelik başka özellikler de ekleyeceklerini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.