Türkiye İş Bankası'nın diyalog bankacılığı özelindeki kişisel asistanı olan Maxi, Webrazzi Summit 2018 sahnesinde tanıtıldı

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, teknolojideki gelişmelerin tarih boyunca “insan-insan” ve “insan-makine” etkileşimini çok farklı biçimlerde etkilediğini belirtti.
Türkiye İş Bankası'nın diyalog bankacılığı özelindeki kişisel asistanı olan Maxi, Webrazzi Summit 2018 sahnesinde tanıtıldı

Türkiye’nin en etkili internet konferansı Webrazzi Summit 2018'in sabah oturumunda Arda Kutsal ile yaptığı söyleşide önemli açıklamalar yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, teknolojideki gelişmelerin tarih boyunca “insan-insan” ve “insan-makine” etkileşimini çok farklı biçimlerde etkilediğini belirtti.

Bankacılıkta da gelişen teknolojiyle birlikte müşteri-banka etkileşiminin yıllar boyunca değişerek zenginleştiğini de dile getiren Sezen, iletişim araçlarının yeterince gelişmediği dönemlerde yalnızca şubeyi bizzat ziyaret ederek müşteri temsilcisiyle yüz yüze yapılabilen işlemler, ATM’lerin hayatımıza girmesiyle zamandan bağımsız olarak 7 gün 24 saat yapılabilir hale geldiğinin da altını çizdi.

90'lı yıllarda internet ve telefon bankacılığı 2000'li yıllarda ise mobil bankacılığın hayatımıza girdiğini belirten Sezen, Türkiye İş Bankası'nda mobil bankacılık özelinde bir ayda 220 milyon işlem yapıldığını paylaştı. 2013 yılında İşCep’ten yapılan işlem sayısının 222 milyonla yüzde 9’luk paya sahip olduğunu belirten Sezen, bugün ise 2,5 milyar işlem ile yüzde 50’nin üzerinde paya sahip hale geldiğini gördüğümüzü belirtti.

Üretilen veri ile birlikte yapay zeka teknolojisinin hayatımıza girdiğini belirten Sezen, özellikle 2010 yılından itibaren yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışmaların hızlandığını belirtti. Geleceğin bankacılığının yapay zeka teknolojisine dayalı diyalog bankacılığı üzerinden ilerleyeceğini öngördüklerini de ileten Sezen, bu teknoloji için hem ses hem de mesajların kullanılabileceğini belirtti.

Maxi Kasım ayında kullanıma sunulacak

Türkiye İş Bankası'nın diyalog bankacılığı özelindeki kişisel asistanı olan Maxi'yi ilk kez Webrazzi Summit 2018 sahnesinde tanıtan Sezen, Maxi'nin sahip olduğu özellikleri canlı olarak Webrazzi Summit 2018 katılımcılarına bir demo ile gösterdi.

“Merhaba XYZ hesabımda ne kadar var? Şu kişiye şu kadar para gönder? Bugün ne durumdayım? Akşam şu kadar harcayabilir miyim? Kart borcum ne kadar? Ayın sonunu getirebilecek miyim?" gibi sorulara cevap verebilecek olan Maxi, kullanıcısının bankacılık işlemlerini daha kolay bir şekilde yapmasını sağlayacak.

Şu an için kullanımda olmayan Maxi, Kasım ayında kullanıma sunulacak. Son olarak Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen'in bu ay Çin'de bir inovasyon merkezi açacaklarını belirttiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.