Winamp 2019 yılında geri dönüyor

Efsanevi müzik oynatıcısı Winamp, 2019 yılında iddialı bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Winamp bundan sonra karşımıza bir iOS ve Android uygulaması olarak karşımıza çıkacak.
Winamp 2019 yılında geri dönüyor

Geçmişi 1997 yılına kadar uzanan Winamp, küllerinden yeniden doğmaya hazırlanıyor. 2013 yılının sonunda kapanacağı açıklanan Winamp, 2014 yılında el değiştirmiş ve kapatılmaktan kurtulmuştu. Ancak geçen yıllar Winamp'a pek de adil davranmadı ve maalesef eski kullanım oranlarını bir türlü yakalayamadı.

2014 yılında Winamp'i satın alan Radionomy, şimdi Winamp'i yeniden canlandırma kararı aldı. Şirketin CEO'su Alexandre Saboundjian yaptığı açıklamada kullanıcıların tek bir deneyim kanalı istediğini, Winamp'ın MP3'leri sadece evde değil, bulut üzerinden de dinleyebilecekleri bir altyapı üzerinde çalıştıkları tahmin ediliyor. Bununla birlikte yeni uygulamada, podcast'ler, radyo istasyonları ve çalma listeleri de olacağı yine Winamp markasının sahibi olan şirket CEO'su tarafından dile getirilen detaylardan.

2019 yılında karşımıza çıkacağı açıklanan Winamp, yeni versiyonuyla iOS, Android uygulamaları olarak iş yapmanın yanında masaüstü uygulamasını da barındıracak. Henüz pek bir açıklama olmasa da, Winamp yapacağı hamlelerle birlikte ciddi zorlu bir pazara adım atacak. Rakipleri arasında Spotify, SoundCloud gibi güçlü markaların yanında Apple Music ve Play Music gibi servisler de olması, Winamp'in tercih edilebilirliğini nasıl etkileyecek şimdilik soru işareti.

Winamp hem marka gücü yüksek değerli bir isim hem de halen bile çok güçlü bir komüniteye sahip. Bu komünite sayesinde Winamp sevilen bir müzik oynatıcısı ve pazara yeni giriş yaptığında en azından bu nostaljik ürünü sırf bunun hatrına deneyecek yüz binlerce kullanıcı bulunuyor olması işten bile değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.