Netflix, Hakan: Muhafız'ın izlenme sayısını açıkladı

Netflix, Hakan: Muhafız'ın izlenme sayısını açıkladı

Netflix, platformun ilk yerli orijinal içeriği olan Hakan: Muhafız'ın, globaldeki adıyla The Protector'ın 10 milyondan fazla kullanıcı tarafından izlendiğini açıkladı. Bu bilginin Netflix'in dün paylaştığı 2018'in dördüncü çeyrek verilerinden ortaya çıktığını da belirtelim. Çünkü normal şartlar altında platform bu tarz bilgileri paylaşmayı tercih etmiyor.

Raporda, Hakan: Muhafız'ın yanı sıra birçok diğer Netflix yapımının izlenme sayılarına da yer verildi. Buna göre, İspanya yapımı Elite 20 milyon izlenirken, başrolünde Richard Madden'ın olduğu İngiltere yapımı Bodyguard 10, İtalya yapımı Baby de 10 milyon Netflix abonesi tarafından izlendi. Geçtiğimiz hafta yayınlanan İngiltere yapımı Sex Education'ın da ilk dört haftasında 40 milyondan fazla kullanıcı tarafından izleneceği düşünülüyor.

Aslında genele baktığımızda bu sayılar Netflix için çok da şaşırtıcı değil. Zira Netflix orijinal filmi olan Bird Box da kısa sürede milyonlarca kullanıcı tarafından izlenerek bir rekor kırmıştı.

Dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklayan platform, 2019'un ilk çeyreğinde 8,9 milyon ücretli abone daha ekleyeceğini, bunun 7,3 milyonunun uluslararası kullanıcılardan, 1,6 milyonunun ise ABD'den geleceğini söyledi. Netflix’in 2018 dördüncü çeyrek sonuçlarına göz attığımızda izlenmelerinin bu yıl 139 milyonu geçtiğini görüyoruz. Netflix’in bir yılda kazandığı yeni ücretli abone sayısı 22,9 milyon olurken şirketin uluslararası kullanıcı sayısı 80,7 milyon oldu. 7,1 milyon kişi de platformu ücretsiz olarak denedi. Tüm bunlara rağmen Netflix hisselerinde yüzde 4'lük bir düşüş yaşandığını da belirtelim.

Son olarak Hakan: Muhafız'ın henüz 2. sezonu bile yayınlanmadan 3. ve 4. sezon onaylarını aldığını ve Netflix Türkiye'nin Beren Saat'li ikinci orijinal yapımının detaylarının yavaş yavaş açıklanmaya başladığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.