Netflix, Bandersnatch'in başarısından sonra daha fazla interaktif içerik üreteceğini açıkladı

Netflix, gelen olumlu yorumlardan etkilenmiş olacak ki Bandersnatch gibi birçok interaktif yapımın yolda olduğu bilgisini paylaştı.
Netflix, Bandersnatch'in başarısından sonra daha fazla interaktif içerik üreteceğini açıkladı

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Black Mirror'ın interaktif filmi Bandersnatch, birçok kesimin dikkatini çekmeyi başardı. Yapımı kimileri beğenirken, kimileri de oldukça yetersiz kaldığını söyledi. Ancak Netflix, gelen olumlu yorumlardan etkilenmiş olacak ki Bandersnatch gibi birçok interaktif yapımın yolda olduğu bilgisini paylaştı.

Netflix'in baş ürün sorumlusu Greg Peters, şirketin dördüncü çeyrek kazanç raporunu izleyen günlerde blog postu üzerinden yaptığı açıklamada, interaktif formatı keşfetmeye başlarken bu etkileşimli şovlardan daha fazlasını yapacaklarını belirtti.  Bandersnatch, nominal olarak yaklaşık 90 dakika uzunluğunda. Ancak izleyiciler filmin sonucunu, yol boyunca farklı alternatifler seçerek belirleyebiliyorlar. Netflix'in içerik sorumlusu Ted Sarandos da gösterinin yaratıcıları için beş saatlik video üretti ve izleyicilere hikayeyi deneyimlemenin sayısız yolu olduğunu söyledi.

Netflix interaktif içerik konusunda heyecanlı olduğunu söylüyor. Şirket yetkilileri, bir "Bandersnatch" yaratmanın yoğun ve zorlu bir süreç olduğunu belirtti. Şirket yetkilileri, Netflix’in, bölümü daha kolay yönetilebilir hale getirmek için "Branch Manager" oluşturduğunu ve hissedarlara bununla ilgili açıklama yaptıklarını söyledi. Yetkililer, şirketin Branch Manager'ının gelecek bölümlerin üretilmesinde görev alacağını belirtti. Ancak yeni yapımların ne zaman karşımıza çıkacağına dair bir bilgi henüz mevcut değil.

Son olarak; Netflix'in dördüncü çeyrek sonuçlarını da açıkladığını da hatırlatalım. Ücretli abonelerde sağlam bir yükseliş bildirmesine rağmen, şirketin geliri Wall Street'in beklentilerine ve kendi tahminlerine göre utanç verici oldu. Haberlere göre Netflix'in hissesinin yüzde 4 düştüğünü belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.