BDDK'dan Twitter'ın ihmaline karşı bankalara uyarı

BDDK'dan Twitter'ın ihmaline karşı bankalara uyarı

Geçtiğimiz günlerde sizlere Twitter'da bankaların adı kullanılarak verilen dolandırıcılık odaklı reklamları aktarmıştık. Bu durum bankaları da rahatsız etmiş olacak ki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu konuyla ilgili harekete geçti. 'Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı bankalara ileten ve görüşen BDDK,  sosyal medya ve arama motoru şirketlerinin platformunda yayınlanan reklamlardan sorumlu tutulmasını istiyor.

Twitter'da yer alan fraud reklamlar

Yönetmelik taslağına göre sosyal medya ve arama motoru şirketleriyle yapılan reklam sözleşmelerinde, bu mecralardan yapılan dolandırıcılık işlemlerinde sorumluluğu sosyal medya ve arama motoru şirketlerinin üstlenmesi isteniyor. Bu noktada BDDK, bankalara özetle "Sosyal medya şirketleri dolandırıcılığı engellemiyorsa, o mecralara reklam veremezsiniz" diye uyarıda bulunuyor.

Twitter'da yer alan fraud reklamlar

Yukarıda da özetlediğimiz üzere BDDK'nın bankalara gönderdiği taslakta yer alan 4. maddede yer verilen ifadeler şöyle:

"Banka sunmakta olduğu bankacılık hizmetlerine yönelik reklam hizmeti aldığı arama motoru, sosyal medya platformu gibi sağlayıcılarla yapacağı sözleşmelerde bu sağlayıcıların banka adına verilen sahte reklamları engellemekle ve banka adına yayınladıkları sahte reklamlar dolayısıyla meydana gelen zararları karşılamakla yükümlü olduklarına dair hükümleri ekletmek zorundadır. Aksi taktirde söz konusu hükümlerin eklenmediği sözleşme çerçevesinde bahsi geçen sağlayıcılardan reklam hizmeti alamaz" denildi.

Şu an için görüşe açılan bu yönetmelik taslağının ay sonunda son şeklini alıp yürürlüğe gireceğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.