Almanya, Huawei'in 5G şebekelerindeki faaliyetlerini kısıtlamayı düşünüyor

Almanya, casusluk suçlamaları nedeniyle Huawei'in 5G şebekelerindeki faaliyetlerinin sınırlandırılabileceğini açıkladı.
Almanya, Huawei'in 5G şebekelerindeki faaliyetlerini kısıtlamayı düşünüyor

Hem Avrupa hem de ABD'de sıkıntılar yaşayan Huawei'ye bir darbe de Almanya'dan geldi. Aralık ayında Huawei CFO‘su ve aynı zamanda Huawei’in kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei’nin kızı da olan Meng Wanzhou‘nun ABD’nin İran‘a yönelik olarak uyguladığı yaptırımlarını delmesi suçlaması ile Kanada’da tutuklandığını sizlere aktarmıştık.

Geçtiğimiz günlerde ise Polonya’lı yetkililer iki kişiyi Çin hükümeti adına casusluk yapmakla suçlayarak tutukladı. Tutuklanan kişilerden biri ise Weijing W isimli Huawei çalışanıydı. Pek çok casusluk suçlaması ile karşı karşıya kalan Huawei, ülkelerin 5G şebekelerinden banlanmaya da başladı.

ABD geçtiğimiz aylarda Huawei ekipmanlarının 5G ve iletişim şebekelerde kullanılmasını açıkça yasaklandığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından ABD'nin müttefiklerini de aynı şekilde karar alması için baskı uyguladığını da hatırlatalım.

Yeni Zelanda, Avustralya, Norveç, Japonya, Kanada, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin Huawei’in ekipmanlarının 5G şebekelerinde kullanılmasının yasaklanmasını düşündüklerini daha önce açıklamışlardı. Ortaya çıkan bilgilerin ardından Yeni Zelanda ve Avustralya'nın 5G şebekelerinde Huawei ekipmanlarının kullanılmasını yasakladığını da belirtelim.

Bugün ise karşımıza çıkan bilgilere göre bu ülkelerin arasına Almanya da katıldı. Gelecekte kurulacak olan 5G ağının güvenliğinin federal hükümet ile doğrudan bağlantılı olduğunu dile getiren Almanya, casusluk suçlamaları nedeniyle Huawei'in 5G şebekelerdeki faaliyetlerinin sınırlandırılabileceğini açıkladı.

Fakat henüz bu durumun düşünce aşamasında olduğunu belirtelim. Henüz Huawei ekipmanlarının yasaklanması konusunda somut bir adım atılmadı. Almanya'nın ve diğer ülkelerin Huawei ile ilgili alacağı kararları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.