Bir yumurta fotoğrafı, Kylie Jenner'a ait Instagram'ın en beğenilen fotoğrafını solladı

Bir yumurta fotoğrafı, Kylie Jenner'a ait Instagram'ın en beğenilen fotoğrafını solladı

Bu hafta sonu Instagram’ın en fazla beğenilen fotoğrafı olan bu gösterişsiz yumurta fotoğrafı , sosyal ağda bulunan 1 milyar kullanıcının internet kültürünü de gözler önüne serdi.

An itibariyle 38 milyon beğeniye ulaşan yumurta, Kylie Jenner’ın, 2018’de Instagram’ın en beğenilen fotoğrafı unvanına erişen paylaşımını geride bıraktı. Kylie Jenner’ın bebeği Stormi Webster’ı ilk kez takipçilerine gösterdiği bu paylaşımın 18.2 milyon beğeni topladığını da hatırlatalım.

Bu arada 124 milyon Instagram takipçisi bulunan Kylie Jenner’ın aksine yumurta paylaşımını yapan “world_record_egg” hesabının sadece 5,2 milyon Instagram takipçisine sahip olduğunu söylemekte fayda var. Üstelik reality show yıldızının tanınırlığıyla karşılaştırdığımızda hesap sahibinin kim olduğu bilinmiyor.

Jenner’ın ünü, bir TV yıldızı olmasının ötesinde başarılı bir girişimci olmasından kaynaklanıyor. İkinci yılını dolduran “Kylie Cosmetics” markası, yıllık 600 milyon dolardan fazla gelir elde ediyor.

Bu anlamda basit bir yumurta fotoğrafının Kylie Jenner’ın rekorunu elinden alması mizahi bir hiciv olarak öne çıkıyor. Yine de yumurta fotoğrafının topladığı beğenilerin ardında bir hicivden çok daha fazlası yatıyor olabilir. Genellikle Kardashian ailesinin temsil ettiği Reality TV kültüründen bunalan veya onu protesto etmek isteyenler yumurta fotoğrafının beğenilerine katkıda bulunmuş olabilir. Geçtiğimiz yıl Jenner’ın doğum fotoğrafına yumurtayla ilişkili yorumlar yapılması da bu ihtimali güçlendiriyor.

Öte yandan bu durum sadece hızlı yükselen ve çok geçmeden internet tarihinin sayfalarına karışacak açıklanamayan bir internet fenomeni de olabilir. Bir başka ihtimal ise bu yumurta hesabının yeni çıkacak olan bir markanın, tanıtım kampanyası dahilinde olması.

View this post on Instagram

Take that little egg

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Bu arada Kylie Jenner’ın da tüm bu gelişmelere sessiz kalmadığını belirtelim. Jenner, Instagram’da paylaştığı mizahi bir video ile yumurtanın kendisini tahttan indirmesine tepkisini koydu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.