IBM Türkiye’nin yeni genel müdürü Volkan Sözmen oldu

IBM Türkiye’nin yeni genel müdürü Volkan Sözmen oldu

IBM Türkiye’ye Volkan Sözmen Genel Müdür olarak atandı. Bu atama ile birlikte 2016 yılından beri IBM Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten Defne Tozan da IBM Küresel Teknoloji Hizmetleri İş Birimi’nin Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nden sorumlu Genel Müdür olarak atandı.

Atamadan önce Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Sözmen, şirketteki yeni rolüyle birlikte Türkiye’deki kurumların dijital dönüşüm süreçlerini desteklemeyi hedefliyor. Sözmen'in bu desteği vermek için IBM’in yapay zeka, bulut, blockchain, büyük veri ve analitik alanlarındaki gelişmiş teknoloji çözümlerini konumlandırmaktan sorumlu olacağını da ekleyelim.

Kariyerine 1999 yılında bilişim sektöründe başlayan Volkan Sözmen'in, 2003 yılında IBM Türkiye’ye katıldığını da hatırlatalım. Sözmen, başta bankacılık ve finans, sigorta, telekomünikasyon ve kamu olmak üzere değişik sektörlerden IBM müşterileri ile çalıştı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Mühendisliği mezunu olan Sözmen, yine aynı üniversiteden Executive MBA derecesine sahip bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.