Google, aramalarda trendleri göstermeyi test ediyor

Google, aramalarda trendleri göstermeyi test ediyor

Şimdiye kadar arama trendlerini Google Trends üzerinden kullanıcılarıyla paylaşan Google, arama çubuğunda popüler aramaları gösterme özelliğini test ediyor. Şimdilik sadece mobil tarayıcıda görünen popüler aramaları görebilmek için Google'a giriş yapmış olmanıza da gerek yok.

Arama motorunda karşımıza çıkan popüler aramalar ile Google Trends'deki günlük ve anlık trendleri karşılaştırdığımızda, sonuçların birebir aynı olmadığın görüyoruz. Bu noktada sunulan popüler arama sonuçlarının kişiselleştirilmiş olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu kişiselleştirmenin, ülkenin yanı sıra şehir veya semt bazında olup olmadığına dair henüz kesin bir bilgimiz yok.

Öte yandan Müge Anlı'nın programında yaşanan tutuklamayla birlikte bu haftanın gündemine oturan Palu ailesinin arama trendlerinde ilk sıraya oturmuş olması pek de şaşırtıcı değil. Yine de Google Trendlerinin arama motorunda görünmesi, bir süre sonra arama trendlerinin görünürlüğünü de etkileyebilir.

Bu noktada geçtiğimiz ay Facebook'un tekrar yayına almak üzere test ettiği arama çubuğu reklamlarının yakında Google'da da yerini alacağını söyleyebiliriz. Böylece işletmeler, sadece arama sonuçlarında değil, aynı zamanda arama çubuğunda da birbirleriyle rekabet etmeye başlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.