Apple her gün Şangay uçuşuna 50 adet business class bilet alıyor

Apple her gün Şangay uçuşuna 50 adet business class bilet alıyor

Havayolu şirketi United Airlines, hazırladığı afişlerle San Francisco Uluslararası Havalimanı’ndaki en büyük müşterisinin Apple olduğunu duyurdu. United’ın paylaştığı verilere göre, Apple her yıl uçak biletlerine 150 milyon dolardan fazla harcıyor. Bunun yanı sıra şirket, her gün gerçekleşen Şangay uçuşlarına 50 business class koltuk satın alıyor.

Apple’ın Çin’de pek çok tedarikçiyle çalıştığını düşündüğümüzde aslında Şirketin Shanghai Pudong Havalimanına bu kadar çok çalışan göndermesi hiç de şaşırtıcı değil.Her yıl San Francisco’dan Şangay’a gerçekleşen uçuşlara 35 milyon dolar harcayan Apple, çalışanlarını bir çok farklı ülkeye de gönderiyor. Şirketin diğer popüler rotaları ise şöyle:

1. Şanghay (PVG) 2. Hong Kong (HKG) 3. Taipei (TPE) 4. Londra (LHR) 5. Güney Kore (ICN) 6. Singapur (SIN) 7. Münih (MUC) 8. Tokyo (HND) 9. Pekin (PEK) 10.İsrail (TLV)

Bu arada Apple’ın Perakende satış noktaları, kurumsal alanlar ve Cupertino’daki merkezi dahil olmak üzere toplam 130 binden fazla çalışanı bulunduğunu belirtelim. San Francisco Uluslararası Havalimanı ise uluslararası uçuşlarda şirkete en yakın havalimanı olarak öne çıkıyor. Yine de bu veriler bize sadece şirketin San Francisco uçuşları hakkında bilgi veriyor. Oysa Apple, dünyanın her yerinde farklı kampüslere sahip.

Öte yandan Apple'a San Francisco Uluslararası Havalimanı kadar yakın olan bir başa Havalimanı daha var. Kampüsten kolayca ulaşım sağlanabilecek olan San Jose Uluslararası Havalimanı da Apple’a oldukça yakın. Dolayısıyla yıl içinde gerçekleşen uçuşların belli bir kısmı, San Jose üzerinden yapılmış olabilir.

Ortaya çıkan bu veriler sayesinde hayatımızın bir parçası haline gelen cihazların üretim gücü ve süreci hakkında da daha fazla bilgi sahibi oluyoruz. Devasa bir çalışan sayısına sahip olan Apple, açık ara United Airlines'ın en büyük müşterisi olarak konumlanıyor.

150 milyon dolardan fazla bilet harcamasıyla dikkat çeken şirket, United uçuşların yıllık 34 milyon dolar harcayan Facebook, Roche ve Google’ı da geride bırakıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.