ApexCharts web sitenize dinamik tablolar eklemenizi sağlıyor

ApexCharts web sitenize dinamik tablolar eklemenizi sağlıyor

ApexCharts, yazılım geliştiricilerin açık kaynak kodlu tablo kütüphanesi alanında yaşadığı kaynak sorununu çözmeye odaklanıyor. Özellikle JavaScript’teki veri görselleştirme kütüphanelerinin yeni rakibi olarak konumlanan bu girişim, sunduğu ürünün özellikleriyle dikkat çekiyor.

İlk olarak ApexCharts’ın sahip olduğu yakınlaştırma, gezinme ve kaydırma özellikleriyle verilerin daha detaylı incelenebildiğini belirtelim. Belli aksiyonlar için tanımlanan geri bildirimler, daha fazla bilgi eklenmesini sağlayarak dinamik tablolar oluşturmanın yolunu açıyor. Bunun yanı sıra Tablolara bilgilendirici ek açıklamalar da eklenebiliyor.

Aynı zamanda havalı görünüme sahip olan bu tabloların hemen hemen her alanda kişiselleştirmeye açık olduğunu da belirtelim. Üstelik tabloların Responsive olması, masaüstü, tablet ve mobile yönelik ürünlerde kolayca kullanılabileceğini gösteriyor. Yazılım geliştiricilerin farklı ekran boyutları için farklı şablonlar kullanması ve responsive sorgular ayarlaması da mümkün.

ApexCharts, yukarıda bahsettiğimiz yakınlaştırma, gezinme ve kaydırma özelliklerinin ötesinde interaktif bir deneyim sunuyor. Birden fazla seri için veri setlerinin görünürlüğü tek bir düğme ile ayarlanabilirken, kullanıcıların veri göstergelerinde dolaşırken bilgilendirici notları görüntülemesi de sağlanıyor. Tüm bu seçenekler sayesinde veri odağındaki iletişimin daha etkin olması da sağlanıyor.

ApexCharts’ın dinamik olması da öne çıkan özelliklerinden biri. Böylece seçimlerinize göre veri yükleyebiliyor ve bu seçimlere dayanan yeni tablolar oluşturabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde verilerinizi interaktif hale getirebiliyorsunuz.

Havalı tasarım ve özelliklerin ötesinde ApexCharts, çok sayıda veri göstergesini işleme konusunda da yüksek performans gösteriyor. Bunu siteye eklemeden önce test etmeniz de mümkün. Tasarım tarafında ise tablolara gradyenler, görseller, desenler ve gölgeler eklenerek kişiselleştirme sağlanabiliyor. Aynı zamanda 10’dan fazla tek paletine sahip olan bu tabloların web sitenizle uyum göstermesi ekip tarafından önemseniyor.

Eğer siz de web sitenizde ApexCharts’a bir şans vermek isterseniz, web sitesini ziyaret ederek demo tablolarını inceleyebilirsiniz. Siteye eklemeden önce tüm geliştirme süreçlerini, katkıda bulunanları ve geriye kalan tüm detayları incelemek için GitHub sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.