Otonom araçlara yönelik pozitif bir algı oluşturulması için koalisyon kuruldu

Otonom araçlara yönelik pozitif bir algı oluşturulması için koalisyon kuruldu

Otomotiv sektörünün önde gelen şirketlerinden,  kar amacı gütmeyen ve akademik kurumlardan oluşan geniş bir koalisyon, otonom ve yüksek teknolojili araçların daha güvenli ve emniyetli bir dönüşümlerini sağlayabilmek için bir koalisyon kurdu.  Partners for Automated Vehicle Education ya da kısaltılmış adı ile PAVE, halkı otonom araçlar ve potansiyelleri hakkında bilgilendirmek, böylece herkesin taşımacılığın geleceğini şekillendirmeye tam olarak katılımlarını sağlamak amacı ile kuruldu.

ABD'nin Las Vegas şehrinde başlayan CES 2019'da ismi lanse edilen PAVE, ABD genelinde tüketicilere sürüş testleri ve otonom sürüş teknolojisi sunmak için etkinlikler düzenleyecek. Öte yandan federal, eyalet ve yerel yetkililerin konuya yönelik politik kararlar almalarına yardımcı olmaya yönelik eğitim atölyeleri düzenleyecek. Yine perakende satış ve müşteri hizmetleri personeline dağıtılmak üzerek eğitim materyalleri hazırlayacak.

Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Başkanı ve CEO'su Deborah AP Hersman, PAVE'in açılış eş başkanlığını yapacak. Hersman'a göre koalisyon üyeleri farklı çıkar gruplarından oluşsa da ortak bir inancı paylaşıyorlar. Hersman, 'Otomatik araçlar da dahil olmak üzere ileri teknolojilerin potansiyelini, taşımacılığın emniyetini, mobilitesini ve sürdürülebilirliğini dönüştürmek ve halkı tam olarak bilgilendirmenin bu potansiyeli karşılamak için şart olduğu inancını paylaşıyoruz.' dedi.

PAVE, tüketicilere ve kanaat önderlerine teknolojiyi, mevcut durumunu ve gelecekteki potansiyelini anlayabilmeleri için  gerçekçi bilgiler sağlamaya çalışacak. Öte yandan koalisyon üyeleri, tüketicilere AV teknolojisini görme, dokunma ve hissetme yeteneği kazandırmak için SAE International ile ortaklaşa yürütülen atölye çalışmalarına sponsor olacak. Koalisyon ayrıca, web sitesi ve sosyal medya kanalları üzerinden otonom araçların insanlar üzerinde olumlu bir etki bırakmasına yönelik aktif bir iletişim stratejisi izleyecek.

PAVE üyesi olan şirketler şöyle:

Amerikan Otomobil Birliği (AAA), American Public Transportation Association, Audi of America, Autonomous Intelligent Driving Aurora, Consumer Technology Association Cruise, Daimler INRIX, Intel MobileyeMunich Reinsurance America, Inc., National Council on Aging National Federation of the Blind National Safety Council, NVIDIA, SAE International Securing America’s Future Energy,Toyota, U.S. Chamber of Commerce Volkswagen, Voyage, Waymo, Zoox.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.