Harley-Davidson elektrikli motosikleti için ön sipariş almaya başladı

Harley-Davidson daha önce tanıttığı elektrikli motosikleti LiveWire için ön sipariş toplamaya başladı. 2019 yılının yaz aylarında karşımıza çıkması beklenen elektrikli motor 29 bin 800 dolarlık başlangıç fiyatıyla satılacak.
Harley-Davidson elektrikli motosikleti için ön sipariş almaya başladı

Harley-Davidson tarafından geliştirilen elektrikli motosiklet LiveWire hem Harley-Davidson tutkunlarının hem de teknoloji meraklılarının oldukça ilgisini çeken bir motor oldu. Tanıtıldığı günden bu yana yeni detayların dört gözle beklendiği elektrikli motor yakında yollara çıkacak.

CES 2019 bünyesinde Harley-Davidson tarafından fiyatı ve tarih detayları açıklanan Harley-Davidson, yine ilgi odağı olmayı başardı. Harley-Davidson'ın tahmini çıkış tarihini öne çekmesi ilk olarak dikkatimizi çekiyor. Çünkü Harley-Davidson LiveWire motosikletlerin Ağustos 2019 itibariyle yollarda olacağına işaret ediyor. Bununla birlikte ön sipariş almaya da başlayan Harley-Davidson yeni elektrikli motorsikletinin başlangıç fiyatını da 29 bin 799 dolarak belirlemiş.

Ön siparişler şimdilik sadece ABD'den verilebiliyor. Harley-Davidson sonraki aşamada LiveWire'ın hangi pazarlara açılacağı ile ilgili bir bilgi vermedi. Ancak ilk görsellerinde turuncu rengiyle boy gösteren LiveWire'ın farklı renk alternatifleri de motorun ön siparişe açılmasıyla ortaya çıktı. Web sitesinde motorun turuncu, sarı ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği mevcut olacak.

Harley-Davidson güçlü elektrikli motoru sayesinde 0'dan 100'e sadece 3.5 saniye içerisinde çıkabilen bir motor. Bununla birlikte alışılageldik Harley-Davidson motor gürültüsünü aratır mı bilinmez ancak Harley-Davidson'ın kendine has bir elektrikli motor sesini sahiplendiğini de görülüyor. Ayrıca LiveWire'ın tek şarjla yaklaşık 180 kilometrelik menzile sahip olacağı belirtiliyor.

Michelin lastiklerle gelecek Harley-Davidson LiveWire'ın tüm süspansiyon ve gövdesinde Harley-Davidson kalitesinden ödün verilmemiş. Bununla birlikte motorda 4.3 inç büyüklüğünde dokunmatik bir bilgilendirme ekranı da sizi bekliyor. Sürücü hız, menzil ve şarj bilgilerini bu ekran üzerinden takip edebiliyor. Bunun yanı sıra ekran üzerinden müzik bilgisi ve navigasyon takibi yapmak da mümkün hale getirilmiş.

Harley-Davidson özellikle son yayınladığı yeni bir video ile birlikte LiveWire'ın akıllı özelliklerine de gönderme yaptı. H-D Connect adı verilen uygulama sayesinde, motosikletinizi akıllı telefonunuzla eşleyebileceksiniz. Böylece motosikletinizle ilgili tüm detayları akıllı telefonunuz üzerinden görmeniz mümkün hale gelecek. Bu videoyu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.