Sahibinden.com'un 2018'de öne çıkan rakamları

Sahibinden.com'un 2018'de öne çıkan rakamları

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden Sahibinden.com, 2018 yılına dair verileri açıkladığı raporunu yayınladı. Rapora göre Sahibinden.com, 2018 yılında ayda ortalama 44,3 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verdi. Platformda toplam ilan görüntülenme sayısı 2018 yılı boyunca 25 milyarı aştı ve kullanıcılar birbirine toplamda 220 milyon mesaj gönderdi.

Sahibinden.com’da en çok aranan kelimeler “satılık, kiralık, doblo, bisiklet, traktör, acil, sahibinden, BMW, boyasız, otomobil” oldu. Sahibinden.com’da en fazla arama 7 Ocak 2018 Pazar günü saat 22:00’de yapıldı. Kullanıcılar Sahibinden.com’da ilanları araştırırken ortalama 12 dakika vakit geçirdi. Google, Youtube, Facebook, Twitter ve Instagram’dan sonra Türkiye’nin en çok ziyaret edilen internet platformu olan Sahibinden.com oldu.

5,5 milyon vasıta ilanı

2018 yılında Sahibinden.com'un mobil uygulamasının kullanıcı sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 26 arttı ve uygulama Apple Store’da 2018’in en fazla indirilen ücretsiz uygulamaları arasında yer aldı. Sahibinden.com’da 2018 yılı içinde yaklaşık 2 milyon satılık ev ilanı verildi. En çok emlak ilanı veren şehir İstanbul olurken onu Ankara ve İzmir takip etti.

Sahibinden.com’da en çok görüntülenen kategori vasıta olurken, İstanbul en çok vasıta ilanı veren şehir oldu. Sahibinden.com’da 2018 Ocak ayından itibaren otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, otobüs ve özel amaçlı olmak üzere toplamda 5,5 milyondan fazla vasıta ilanı verildi.

37 milyondan fazla ilan sayısı

Sahibinden.com kullanıcıları milyonlarca ilan arasından ilgilendiği aracı kolayca bulmak için son 4 ayda Fotoğraftan Araç Tanıma menüsünü yaklaşık 2 milyon defa ziyaret etti. 2018 yılında, Sahibinden.com’da yaklaşık 37 milyon ilan toplamda 231 milyon defa favorilere eklendi. En çok favorilere eklenen araç, 5 bin defa favorilere eklenerek rekor kıran 2011 model beyaz binek araba oldu. Yıl içinde verilen bilgisayar ilan adedi 1,5 milyon olurken, 1,1 milyon kere cep telefonu ilanı verildi.

Sahibinden.com’da 1 yıl içinde en çok bakılan hizmetler, “Evden Eve Nakliyat”, “Oto Modifiye” ve “Boyacı” oldu. Sahibinden.com sosyal medya kanallarından toplamda 28 milyon kişiye ulaştı. Platformun sosyal medya kanallarında ise en çok Perşembe günü saat 17:00’de etkileşime geçildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.