Pokémon GO'nun geliştiricisi Niantic, 190 milyon dolar yatırım aldı

Bugün ortaya çıkan belgelere göre Niantic, 190 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı.
Pokémon GO'nun geliştiricisi Niantic, 190 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılına damgasını vuran Pokémon GO oyununun geliştiricisi olan Niantic'in geçtiğimiz Aralık ayında 200 milyon dolarlık bir yatırım almayı hedeflediğini sizlere aktarmıştıkThe Wall Street Journal'ın bugün paylaştığı bilgilere göre Niantic, 190 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı.

Toplam yatırım 415 milyon dolar

Bugün ortaya çıkan belgelere göre 190 milyon dolarlık yatırım turu, 20 Aralık tarihinde kapandı. Söz konusu yatırım turuna IVP, aXiomatic Gaming ve Samsung gibi önemli firmalar katıldı. 190 milyon dolarlık yatırım ile birlikte aldığı toplam yatırımı 415 milyon dolara çıkaran Niantic'in şirket değerlemesi ise 3,9 milyar dolar oldu.

Paylaşılan bilgilere göre 190 milyon dolarlık yatırım turuna toplamda 26 yatırımcı katıldı. Hatırlatmak gerekirse Niantic'in yatırımcıları arasında Founders Fund, Spark Capital ve Alsop Louie Partners gibi firmalar da bulunuyor. Artırılmış gerçeklik oyunları geliştiren Niantic'in bu yıl yeni bir oyunla karşımıza çıkmaya hazırlandığını da ekleyelim.

2016 yılında Pokémon GO ile ses getiren Niantic, 2017 yılında yeni bir oyun geliştirmek için Warner Bros. ile iş birliğine gitmişti. Warner Bros. ile birlikte Harry Potter: Wizards Unite adında bir oyun geliştiren Niantic, oyunu ne zaman piyasaya süreceği hakkında ise herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat Harry Potter: Wizards Unite oyunun 2019 yılı içinde oyun severlerin kullanımına sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.