Pokemon Go'nun yapımcısı Niantic 200 milyon dolar yatırım aldı

Pokemon Go oyununun yapımcısı Niantic aldığı 200 milyon dolarlık Seri C yatırımı aldı. Gelen yatırımla birlikte Niantic'in değerlemesi de 3.9 milyar dolara ulaştı.
Pokemon Go'nun yapımcısı Niantic 200 milyon dolar yatırım aldı

Pokemon Go oyununun yapımcısı Niantic, 200 milyon dolarlık Seri C yatırımını aldığını açıkladı. Yatırımla birlikte Niantic'in değerlemesinin 3.9 milyara ulaştığı biliniyor. Aldığı bu son yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını da 425 milyon dolara çıkartan şirket, özellikle son dönemde gelir üretme konusunda hiç sorun yaşamıyor. 2016 yılında karşımıza çıkardığı Pokemon Go oyunundan Eylül 2018 itibariyle 2 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı.

Pokemon Go henüz ülkemize resmi olarak giriş yapmadı. Aslına bakarsanız, artırılmış gerçeklik destekli oyun henüz Türkiye ile birlikte başka pek çok ülke için de kullanıma henüz sunulmadı. Ancak buna rağmen Pokemon Go'nun geniş bir oyuncu kitlesi mevcut. Hatta son olarak Pokemon Go'ya gelen güncellemeler, oyunu daha ilgi çekici hale getirecek gibi gözüküyor. Çünkü Pokemon Go'ya gelen yeni özellikle birlikte artık kullanıcılar kendi arasında da Pokemon'larını savaştırabilecek. Bugüne kadar oyunda iki kullanıcı karşılıklı olarak bire bir yarışamıyordu, bu sadece belirli noktalarda mümkündü. Şimdi ise Pokemon Go oyuncularını daha açık bir dünya ve bire bir rekabet bekliyor.

Yeni planlar ve yeni yatırımcılar

Olası bir şekilde yeni ülkelere açılmasıyla beraber ve güncellemeler sayesinde yeni oyuncularla da tanışacak Pokemon Go, bu alanda gelirlerini artırmaya devam edecek. Bu da aslında Niantic'e gelen ciddi yatırımların bir sağlamasını yapmamızı bize sağlıyor. IVP liderliğinde gelen son 200 milyon dolarlık yatırımın katılımcıları arasında Samsung ve aXiomatic de olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Niantic'in nasıl bir yol haritası olduğunu da az çok tahmin ediyoruz. Niantic bir yandan Pokemon Go'nun yeni ülkere açılmasını sağlarken, bir diğer yandan da bir başka oyunla daha ilgileniyor. O da daha önce duyurusu yapılan Harry Potter: Wizards Unite isimli oyun. Harry Potter evrenini konu alacak bu artırılmış gerçeklik destekli oyunun bu yıl piyasaya çıkacağı açıklanmıştı. Ancak oyunla ilgili olarak dün yayınlanan fragmanda 2019 yılı işaret edildi. Niantic, Harry Potter oyunuyla da ciddi bir ivme yakalayacak ve gelen yatırımın da zaten yeni oyun için alınmış bir yatırım olduğunu tahmin ediyoruz. Niantic tarafından piyasaya sürülecek yeni Harry Potter oyununun fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.