Gemius Türkiye medyadan gıda sektörüne dijitalin etkilerini paylaştı

Gemius Türkiye medyadan gıda sektörüne dijitalin etkilerini paylaştı

Paylaştığı haftalık bültende ilgi çekici verilere yer veren Gemius Türkiye, kullanıcıların farklı sektörlere yönelik dijital eğilimlerini takipçileriyle paylaştı.

Televizyon ve Dijital ilişkisi 

Kullanıcıların TV Kanallarının dijital yayınlarına olan ilgisinde dönemsellik unsuru öne çıkıyor. Yeni yayın döneminin başlamasıyla birlikte TV kanallarının dijital platformlarına olan talep de hızlı bir artış gösteriyor.

Temmuz - Ekim periyoduna bakıldığında online video sitesi puhutv'nin trafiğinin yüzde 60, showtv.com.tr'nin yüzde 209 ve atv.com.tr'nin yüzde 326 artış yakaladığı gözlemleniyor. Aynı şekilde tr.beinsports.com'un yüzde 463 ve startv.com.tr'nin yüzde 19'luk bir artış yakaladığını belirtelim.

Müzik Dijtalde YouTube'dan Dinleniyor

Kasım 2018 tarihli IAB Türkiye Content Rank Raporu'na göre en fazla ziyaretçiye ulaşan YouTube kanalları, 10'da 9'u müzik içerikli paylaşım yapan kanallar olarak öne çıkıyor.

Türkiye'deki internet kullanıcılarının müziğe YouTube'dan erişmesinin sebebi olarak Spotify gibi abonelik odaklı diğer müzik kanallarının aksine YouTube'un ücretsiz olması gösteriliyor. Aynı şekilde YouTube'un geniş veritabanı da bu tercihin sebebi olarak gösterilebilir.

En fazla ziyaretçiye sahip 10 kanalın arasında müzik içeriği dışında videolar paylaşan tek kanal ise Beşiktaş Kültür Merkezi'nin YouTube sayfası.

Gıda Sektörü İncelemesi

Günlük alışverişlerde sıkça satın alındığı ürünlerin üreticisi 5 marka gıda sektörünün reklam verme rakamlarında da endüstriyi domine ettiği görülüyor. En büyük gerçek kullanıcı kitlesine ulaşan 5 markayı paylaşıyoruz.

Görünürlük ≠ Görüntülenme

Gıda sektörünün en büyük reklamverenlerinin kullanıcı tarafından izlenme oranını belirten "görünürlük oranı" odaklı bakıldığında ise  bu sıralama değiştiğini belirtelim. Bu noktada, görünürlük oranının görüntülenmeden (impression) farklı olduğunu söylemekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.