Çin'in 9 bin dolarlık elektrikli otomobili: Ora R1

Çinli Great Wall Motors, Ora markası altında erişilebilir bir elektrikli otomobil üreteceğini duyurdu. R1 modeli uzun garanti süresi ve 312 kilometrelik menzili ile dikkat çekiyor.
Çin'in 9 bin dolarlık elektrikli otomobili: Ora R1

Çin'in dev otomobil üreticisi Great Wall China, yeni üreteceği elektrikli otomobili tanıttı. Elektrikli otomobil için Ora adlı yeni bir marka ortaya koyan şirket, R1 modeliyle ufak ve oldukça erişilebilir bir fiyata sahip olan ilk elektrikli otomobilini tanıttı.

8 bin 680 dolar baz fiyat etiketine sahip olacak olan Ora R1, 35 kilowatt'lık bir elektrikli motora sahip olan R1'in en yüksek hızı ise 100 km/h olacak. Çinli otomobil üreticisi Great Wall China, Ora markasının arkasında önemli bir güç. Bu durum en çok yeni bir otomobil Ora R1'in arkasıdaki garanti gücüne yansımış durumda. Ora, elektrikli otomobili R1'e üç yıl /120 bin kilometre garantisi sunuyor. Aracın elektrikli motoru ise sekiz yıl/150 bin kilometre garantisi altında.

Fiyatı ve menzili ile dikkat çeken Ora R1, herhangi bir otonom özelliğe sahip değil. Kısacası teknoloji açısından en büyük yeniliği elektrikli bir otomobile sahip olması. Sürücüler için böyle nitelendirilebilecek Ora R1 ile birlikte gelen bir diğer yenilik ise Ora R1'in satış modeli olacak. Ora R1'i direkt satış modeliyle direkt tüketiciyle buluşturulacak. Bu da ek maliyetleri ortadan kaldıran bir gelişme. Bu noktada Ora'nın R1 ile yenilikçi bir modeli denediğini söylememiz mümkün. Aracı satış ağı bayiiler değil, direkt kendisi üzerinden satması ciddi avantajlar elde edilmesini sağlayacak. Bununla birlikte servis, yedek parça gibi önemli konular da bu yenilikçi sisteme entegre edilecek.

Elektrikli gemisini denize indiren Çin, özellikle elektrikli otomobile dönüşüm konusunda da oldukça iddialı. Bu alanda elektrikli otomobil devi Tesla da Çin'e ilgi göstermiş ve burada bir fabrika açmak adına girişimlerde bulunmuştu. Hem nüfus açısından hem de satış potansiyeli açısından ciddi bir potansiyel barındıran Çin pazarı, elektrikli otomobil markalarının birbiriyle yarışına şahitlik edecek.

Ora R1 ilk etapta sadece Çin'de satılacak. Ancak Great Wall China'nın elektrikli otomobilleri uluslararası pazara açma konusunda da istekli olduğu ve bu konuyla ilgilendiği biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.