Drone trafiği yönetimi girişimi Unifly 14.6 milyon euro yatırım aldı

Belçika merkezli drone trafiği yönetimi girişimi Unifly aldığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi ve 14.6 milyon euro'luk önemli bir yatırıma daha imza attı.
Drone trafiği yönetimi girişimi Unifly 14.6 milyon euro yatırım aldı

Her geçen gün drone sayısının artmasıyla birlikte drone trafiği yönetimi havacılık için çok daha ciddi bir hale geliyor. Bu alanda çalışmalar yapan drone trafik yönetim yazılımı girişimi Unifly ise bu alana odaklanmış ve havacılık açısından da önemli bir rolü üstlenmiş bir girişim. 2016 yılının sonlarında 5 milyon euro'luk Seri A yatırımını alan Unifly, şimdi de Seri B turunu kapattığını duyurdu.

Seri B turunda 14.6 milyon euro yatırım alan Unifly'ın yatırımcıları arasındaki en önemli isim ise DFS yani Deutsche Flugsicherung oldu. Almanya'nın ulusal hava trafiği kontrolü merkezi olan DFS'nin, Unifly'a yaptığı yatırım oldukça önemli bir hamle olarak nitelendirilebilir. Bu turla birlikte Unifly'a yatırım yapan diğer isimler ise QBIC, PMV ve Terra Drone oldu.

Belçika merkezli Unifly'ın Almanya'dan gelen yatırım sayesinde Avrupa semalarında daha çok söz sahibi olacağı tahmin ediliyor. Zaten hali hazırda pek çok Avrupa ülkesiyle çalışmakta olan Unifly'ın gelen yatırımla birlikte uluslararası geçerliliği ve bağlayıcılığı olan bir altyapıyla daha resmi hale geleceğini de öngörmek mümkün. Unifly altyapısı sayesinde sivil havacılık otoriteleri alçak uçuş gerçekleştiren drone'ların uçuş planlarını onaylayabiliyor ve uçuşa yasak bölgeleri gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin başkenti Londra'da Gatwick Havalimanı'na yakın uçuş yapan 2 drone hava trafiğinin aksamasına sebep vermiş, yüzlerce kalkış ve iniş bu drone'ların yarattığı güvenlik endişesi ile iptal edilmişti. Drone tespitlerinin yapılması, bu drone yazılımlarının ve drone pilotlarının uçuşa yasak bölgelere girmesini engellemek hayati önem taşıyor. Bu tarz yazılımlar ise hem drone'ların tespiti hem de hem hava araçlarının pilotlarının hem de insansız hava araçlarının birbirlerinden haberdar olmalarına yardımcı oluyor.

Yine gelecekte hava taksi hizmetlerinin ve drone ile teslimat seçeneklerinin artması, tüm drone'ların birbiriyle ve diğer hava araçlarıyla iletişimde olmasını gerektirecek standart bir altyapının arayışı başlayacak. Bu altyapının özellikle sivil havacılık otoritelerince de tanınıyor ve güvenilir olması gerekiyor. Unifly ise özellikle dünyaya açılma ve kendini bu alanda kanıtlama konusunda önemli adımlar atıyor. Girişimin aldığı yeni yatırımı da bu alanda teknolojiye yatırması ve kullanım alanını geliştirmesi için harcayacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.