Apple'ın yapay zeka başkanı John Giannandrea, şirketin yönetici kadrosuna katıldı

Apple'da Tim Cook, Jony Ive, Eddy Cue ve Angela Ahrendts'in bulunduğu yönetici ekibine şimdi John Giannandrea da katılıyor.
Apple'ın yapay zeka başkanı John Giannandrea, şirketin yönetici kadrosuna katıldı

Teknoloji devi Apple'ın geçtiğimiz Nisan ayında, Google'da önemli bir isim olan John Giannandrea'yı kendi bünyesine kattığı haberini sizlerle paylaşmıştık. John Giannandrea, hem Google'da hem de Apple'da yapay zeka yöneticisi olarak görev yapıyordu. Giannandrea'nın Apple'daki görevi ise iPhone'un yapay zeka odaklı kişisel asistanı Siri'yi geliştirmekti.

Apple'da Tim Cook, Jony Ive, Eddy Cue ve Angela Ahrendts'in bulunduğu yönetici ekibine şimdi John Giannandrea da katılıyor. Giannandrea'nın buradaki rolü ise "Makine Öğrenimi ve Yapay Zeka Stratejisi Kıdemli Başkan Yardımcısı" olacak. Apple'ın Giannandrea'yı yönetici kadrosuna alarak yapay zekaya ne kadar önem verdiğini de anlayabiliyoruz. Giannandrea, bir araya getirdiği Siri ve Core ML ekiplerine aylardır liderlik ediyor.

Metaweb isimli bir girişimde CTO olarak çalışan Giannandrea, girişimi satın aldıktan sonra Google’a ilk kez 2010 yılında katılmıştı. Google’da yapay zekanın öncelikli bir rol oynamasında büyük etkisi olan yönetici, Google arama sonuçlarının geliştirilmesine öncülük etmişti.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Apple'ın John Giannandrea'yı yönetici ekibine alması aslında oldukça önemli bir gelişme diyebiliriz. Zira bu şirketin yapay zekaya ve yapay zeka odaklı ürünlere ne denli önem verdiğini ortaya koyuyor. Geleceğin en önemli unsurlarından biri olan yapay zekaya bir teknoloji devinin bu kadar önem vermesi ise gelecekte karşımıza ne gibi ürünler çıkacağını merak etmemize neden oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.