Facebook, WhatsApp üzerinden para transferi gerçekleştirmek için kriptopara birimi üzerinde çalışıyor

Facebook'un konuya yakın kaynaklara göre WhatsApp uygulama üzerinden para transferini sağlayacak bir kriptopara birimi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Facebook da ABD doların sabitlenmiş bir dijital para birimi geliştirdiğini doğruladı.
Facebook, WhatsApp üzerinden para transferi gerçekleştirmek için kriptopara birimi üzerinde çalışıyor

Facebook'un son dönemde blockchain ve kriptopara birimlerine olan ilgisi bir sır değildi. Facebook CEO'su bu yılın hemen başlarında, Facebook'un bir blockchain projesi üzerinde çalışacağının sözünü vermişti. Bloomberg'de yer alan habere göre, Facebook ile hamlesini mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden yapmaya hazırlanıyor. Şirket, WhatsApp uygulaması üzerinden gerçekleştirilen para transferi özelliğini kendi yaratacağı kriptopara birimi ile yapmayı hedefliyor.

Planlamalara göre Facebook'un ABD dolarına sabitlemiş bir dijital para birimi yaratması bekleniyor. Kriptopara biriminin adının ne olacağı şimdilik belli değil. Bununla birlikte ilk etapta bu para biriminin WhatsApp üzerinden çalışacağını belirtelim, WhatsApp sonrasın bu para biriminin Facebook'a da entegre edilmesi sürpriz olmayacaktır.

İlk hedef: Hindistan

Facebook'un 2017 yılında yaptığı açıklamalarda henüz WhatsApp üzerinden para transferi yapmayı konuştuğu ilk dönemde, hedefini Hindistan olarak belirlemişti. Anlaşılan o ki üst düzey yetkililer Hindistan'ın dönüşüm gücüne inanıyor ve yeni kriptopara biriminin deneneceği ilk ülkeyi de yine Hindistan olarak belirlemiş. Hindistan'da WhatsApp'ın 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğu belirtiliyor. Açıkçası bu da bu tercihi açıklamak için oldukça yeterli bir bilgi.

PayPal'ın eski başkanı olan David Marcus, hatırlayacağınız üzere yıllar önce Facebook'ta işe başlamıştı. İlk olarak Messenger ürününden sorumlu olan Marcus, Messenger üzerinden para transferi konusunda da çalışmalar yapmıştı. Aynı zamanda Coinbase'in yönetim kurulunda bulunan Marcus'un şu andaki görevi ise Facebook'ta blockchain projeleri üzerinde çalışmak. Hatta çok kısa süre önce, Facebook'un yeni blockchain geliştiricileri için açtığı iş ilanlarını sizler için haberleştirmiştik. Şu anda LinkedIn taramalarına göre Facebook bünyesinde blockchain projeleri üzerine direkt olarak çalışan sayısının 40 kişiyi aştığı belirtiliyor.

Facebook'un basın sözcüsü yaptığı açıklamada, diğer pek çok şirket gibi Facebook'un da blokchain teknolojisinin gücünü kullanmanının yollarını araştırdığını dile getirdi. Şu anda için yeni ve küçük bir ekibin farklı uygulamaları araştırdığı dile getirirken, henüz paylaşacak bir şeyleri olmadığını da aktardı. Fakat böyle bir proje üzerinde çalışıldığı gerçeğini de resmi kanallar aracılığıyla doğrulamış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.