Yemek teslimatı girişimi Swiggy, 1 milyar dolar yatırım aldı

Yemek teslimatı girişimi Swiggy, 1 milyar dolar yatırım aldı

Güney Afrikalı yatırım devi Naspers Hindistan'da yaptığı yatırımlarla gündeme yeniden oturmaya başladı. Birkaç gün önce dijital eğitim girişimi olan Byju'nun 540 milyon dolarlık yatırım turuna liderlik eden şirket, şimdi de yemek teslimatı girişimi Swiggy'nin 1 milyar dolarlık yatırım turunu yönetti.

Swiggy'nin yeni yatırım turunda Çinli internet devi Tencent, Naspers'la birlikte olarak boy gösterirken, Hillhouse Capital ve Wellington Management Company gibi yeni yatırımcılar da girişimi destekledi. Yatırım turunda DST Global, Meituan Dianping ve Coatue Management gibi hali hazırda girişime destek veren şirketlerin yer aldığını da belirtelim. Bu noktada Naspers'ın Swiggy'ye ilk kez yatırım yapmadığını hatırlatmakta da fayda var.

Yapılan anlaşmayla birlikte Swiggy Çin dışındaki en büyük yatırımı alan yemek teslimatı şirketi oldu. Swiggy'nin aynı zamanda yatırım turunu milyar dolarlık meblağ ile kapatan az sayıdaki şirket arasında yer aldığını da söyleyelim. Bu şirketlerin başında yakın zamanda Walmart tarafından satın alınan Flipkart, Fintech girişimi Paytm, Softbank'ın Vision Fund'ından 1 milyar dolar alan OYO ve Güneydoğu asyalı Grab yer alıyor.

2014 yılında kurulan Swiggy, 50 bin restoranla çalışıyor ve Hindistan'ın 50 şehrinde hizmet veriyor. 6 ay önce bu 35 bin restoran ile çalışan girişimin bu hızlı büyümesi ciddi anlamda dikkat çekiyor. Aynı dönemde şirketin satış hacimin de ikiye katlandığını belirtelim.

Swiggy yaptığı bir açıklamada aldığı yeni yatırımı makine öğrenimi ve mühendislik alanında çalışan yeni yetenekler almak üzere kullanacağını belirtti. Şirket, yapay zeka teknolojisini ilerleterek, platformun eşleştirme ve keşfetme hizmetlerini de geliştirecek.

Girişimin rakiplerine baktığımızda Unicorn sıfatıyla öne çıkan Zomato, Ola'nın satın aldığı FoodPanda ve Hindistan'a 18 ay önce giriş yapan Uber Eats'i görüyoruz. Anlaşma ciddi bir rekabet içinde olan Swiggy'ye 1.26 milyar dolar kazandırırken, şirketin değerlemesinin 3.3 milyar dolara ulaşması ön görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.