Kadınlar için ortak çalışma alanı The Wing, 75 milyon dolar yatırım aldı

Kadınlar için ortak çalışma alanı The Wing, 75 milyon dolar yatırım aldı

Kadınlara yönelik ortak çalışma alanı yaratarak, iş dünyasında kadın sayısı oranını artırmaya çalışan şirket the Wing, 75 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Seri C yatırım turuna Polyvore'un eski CEO'su Sequoia Capital'in iş ortağı Jess Lee katılırken, Upfront Ventures, AirBnB ve NEA ve mevcut yatırımcı WeWork eşlik etti.  Yatırım ile birlikte Lee ve Upfront Ventures'ın iş ortağı Kara Nortman da The Wing'in yönetim kuruluna katılacak.

Lee'ye göre, The Wing bir şirket olmaktan çok daha ötesi. Yaptığı açıklamada Lee, "Şirketi küresel çapta fiziksel ve dijital olarak büyütmek için Wing ile iş birliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

Merkezi ABD'nin New York şehrinde bulunan girişim, 2015 yılında kuruldu. 2.5 milyon dolar değerindeki tohum yatırımını aynı yıl alan şirket, 2017'de New Enterprise Associates liderliğinde Seri A turuna geçti. 2017'de WeWork'ün ilgisini çeken girişim, Seri B turunda  şirket liderliğinde New Enterprise Associates'inde katılımı ile 32 milyon dolar yatırım aldı.

Son tur ile birlikte şirket yatırım miktarını 117 milyon dolara taşımış oldu. Yaklaşık üç yılda üye sayısını 6.000'e ulaştıran şirket, New York dışında, San Francisco ve Washington'da da ofisleri bulunuyor. Şirket 2019 yılı içinde Londra ve Paris'te de ofislerini açarak Avrupa'ya açılmayı planlıyor. Şirketin aynı dönemde gireceği bir başka ülke ise Kanada olacak.

The Wing, toplumdaki kadınların profesyonel, sivil, sosyal ve ekonomik ilerlemeleri misyonu ile kuruldu. Şirket, kadınların toplumda daha fazla hareketlilik ve refah yaratacak yeni fırsatlar, fikirler yaratmalarını destekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.