App Store'da uygulama içi hediye dönemi başlıyor

App Store ile ilgili bilgiler bulunan bir yazıda çeşitli değişiklikler yapan Apple, uygulama içi alışverişler ile hediye gönderme dönemini başlatabilir.
App Store'da uygulama içi hediye dönemi başlıyor

Developer.apple.com adresinde yer alan App Store ile ilgili bilgiler bulunan bir yazıda çeşitli değişiklikler yapan Apple, uygulama içi alışverişler ile hediye gönderme dönemini başlatabilir. Düne kadar söz konusu yazıda Apple'ın uygulama içi alışverişlerde doğrudan veya dolaylı olarak uygulama içi satın alınan içeriğin veya özelliğin hediye edilmesine olanak tanımadığı yer alıyordu.

Uygulama içinde satılan içerikler hediye gönderilebilecek

Dün ise bu yazıda sessiz sedasız değişiklikler yapan Apple, uygulama içi satın alma için uygun olan öğelerin başkalarına hediye edilmesinin sağlanabileceğini aktardı. Bu hediyelerin orijinal alıcıya iade edilebilir ve değiştirilemez olduğunu da ekleyelim. iOS kullanıcıları halihazırda ücretli uygulamaları diğer iOS kullanıcıları için hediye olarak satın alabilir.

Fakat şu an için uygulama içi olarak satılan içeriklerin hediye olarak satın alınamadığını da hatırlatalım. Kısacası bu bu gelişme ile birlikte iOS kullanıcıları oyun içi alışveriş ile satılan içeriği istedikleri başka bir iOS kullanıcısına hediye olarak gönderebilecek.

Apple'ın konu ile ilgili bir açıklama yapmadığını ve uygulama için alışveriş ile gerçekleşecek hediye gönderiminin nasıl çalışacağı ile ilgili herhangi bir detay olmadığını da ekleyelim. Apple'ın kısa zaman içinde geliştiriciler için uygulama içi satın alma hediye değişimi hakkında daha fazla bilgi paylaşması sürpriz olmaz. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.