Bisikletlileri online oyunculara dönüştüren Zwift, 120 milyon dolar yatırım aldı

Kaliforniya merkezli bir girişim olan Zwift, bisikletliler ve koşucular için sanal bir dünya yaratarak onları birer online oyuncuya dönüştürüyor.
Bisikletlileri online oyunculara dönüştüren Zwift, 120 milyon dolar yatırım aldı

Kaliforniya merkezli bir girişim olan Zwift, bisikletliler ve koşucular için sanal bir dünya yaratarak onları birer online oyuncuya dönüştürüyor. Girişim, Highland Europe liderliğinde gerçekleştirilen B Serisi yatırım turunda 120 milyon dolarlık yatırım aldı. Zwift'in 120 milyon dolar yatırım aldığı turda karşımıza çıkan diğer isimler ise True, Causeway Media ve Novator oldu.

2014 yılında kurulan Zwift, bisikletliler için faaliyet gösterme amacıyla yola çıktı. Buna göre şirketin platformu ile fiziksel iç mekan eğitmenlerine bağlanmak mümkün olabiliyor. Bisikletliler böylelikle, önlerindeki bir ekran yardımıyla herhangi bir sayıda sanal manzaraya ulaşabiliyor ve sanki o manzaranın içindeymiş gibi pedal çevirebiliyorlar. Girişim ayrıca birden çok kişinin grup gezilerine katılmasına da olanak sağlıyor.

Kurulduğu zaman sadece bisikleti odağına alan girişim, şimdi farklı alanlara da yönelmeye başladı ve kendi platformunu koşucular için de hizmete açtı. Koşucular da tıpkı bisikletlilerde olduğu gibi önlerindeki ekran yardımıyla sanal ortamlarda koşularını yapabiliyor ve grup aktivitelerine katılabiliyorlar. Zwift, kısa süre önce 30 dolar değerinde olan ve koşucuların ayaklarına bağlayabildiği RunPod ürününü de piyasaya sürdü. Bu cihaz, hız, kadans ve mesafenin istenildiği gibi ayarlanmasına yardımcı oluyor.

Zwift, aldığı yeni yatırımla hem hizmet alanını genişletmeyi hem de e-spora adım atmayı planlıyor. Girişim geçtiğimiz günlerde sadece Zwift kullanan bisikletlilerin yarıştığı bir lig düzenleyerek e-spora ne kadar yakın olduğunu kanıtlamıştı. Anlaşılan 120 milyon dolarlık yatırım da girişimin bu amacını desteklemesine yardımcı olacak.

https://youtu.be/iSu1mYytD_w

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.