Dijital eğitim girişimi Byju's, Naspers'tan 540 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli eğitim girişimi Byju's, Güney Afrika merkezli Naspers'tan 540 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital eğitim girişimi Byju's, Naspers'tan 540 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli eğitim girişimi Byju's, geçtiğimiz günlerde 400 milyon dolarlık dev bir yatırım aldığını raporlamıştı. Dün ortaya çıkan bilgiler ise alınan yatırımın 400 milyon doları geçerek 540 milyon dolara ulaştığını göz önüne serdi.

Byju's'un 540 milyon aldığı yatırım turunun liderliğini Türkiye'den de yakından tanıdığımız Güney Afrika merkezli Naspers Ventures üstlendi. Yeni yatırım turuyla birlikte 10 yıllık bir şirket olan Byju's, aldığı toplam yatırım miktarını 775 milyon dolara çıkarmış oldu. Byju's'a bugüne kadar yatırım yapan şirketler arasında, Tencent, Chan Zuckerberg Initiative, General Atlantic, IFC, Lightspeed Ventures ve Times Internet'in isimlerini görüyoruz.

Byju's, dış kaynaklardan alınan bilgilere göre yeni yatırımla birlikte değerlemesini yaklaşık 4 milyar dolara çıkarıyor. Hindistan kaynaklarından gelen bilgiler de bu değerleme miktarını doğruluyor. Temmuz 2017'de değerlemesi 800 milyon dolar olarak açıklanan Byju's için bu sıçramanın çok ciddi olduğunu söylemek mümkün. Girişim, bu değerlemeyle Hindistan'ın en büyük girişimleri olan Paytm, Ola ve OYO arasına da adımını atmış oluyor.

2008 yılında, Byju Raveendran tarafından online öğretim merkezi olarak kurulmuş olan şirket, 2015 yılında ise dijital derslere öncelik vermeye başladı. Şirketin video ve diğer materyallerin bir arada kullanıldığı 4-12. sınıf eğitimlerinde uzmanlaştığını söyleyebiliriz. Girişim, verdiği derslerin yanı sıra, sınavlar, ücretli ve ücretsiz kurslar hizmeti de veriyor. Şu anda 30 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Byju's'a bugüne kadar 2 milyondan fazla kullanıcı yıllık ücretli abonelik için kayıt yaptı. Byju's'un şu anda 1,3 milyon kadar ücretli kullanıcısı bulunuyor.

Byju's, aldığı yeni yatırımı global büyüme için kullanacağını açıkladı. Finansman, global büyümenin yanında yeni bir kategori olan 3-8 yaş arasındaki çocukların İngilizce eğitimleri için de kullanacak. Daha önce Güneydoğu Asya, Latin Amerika, Afrika ve Doğu Asya bölgelerine yatırım yapmış olan ana yatırımcı Naspers'ın da global büyümede etkin bir rol oynayacağını söylemek mümkün görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.