PewDiePie hayranları bu defa Wall Street Journal'ı hackledi

PewDiePie hayranları bu defa Wall Street Journal'ı hackledi

PewDiePie ve T-Series arasındaki "en büyük Youtube kanalı" olma savaşı giderek kızışıyor. T-Series bu doğrultuda gördüğümüz kadarıyla aktif olarak bir şeyler yapmasa da PewDiePie hayranları boş durmayı düşünmüyor.

Aralık ayı başında 50.000 kadar yazıcıyı hackleyen bir hayranlar kanala daha fazla takipçi kazandırmayı amaçlıyordu. Hackerlar bu dafa önemli bir haber kaynağı olan Wall Street Journal'ı hacklediler. Üstelik bu hack ile sadece takipçi artırmayı hedeflemiyor aynı zamanda sosyal mesaj da veriyorlardı.

"Wall Street Journal, pewdiepie'den özür dilemek istiyor." başlığı ile yayınlanan sponsorlu yazıda PewDiePie'ın gazeteciler tarafından yanlış tanıtıldığına da değinmeleri dikkat çekiyor. Yazının kalan bölümünde Wall Street Journal'ın kanalı daha fazla kişiye ulaştırabilmesi ve T-Series'i yenmesi için PewDiePie'a sponsor olacakları da yer alırken bir de komik bir şekilde kredi kartı bilgilerini istemişler.

Siteden hemen silinen bu habere tabi ki Archive.org'dan ulaşabiliyorsunuz. Bir yetkili The Verge'e yaptığı açıklamada konuyu derinlemesine incelediklerini belirttti.

Hedef olarak Wall Street Journal seçilmesinin en büyük nedeni olarak 2017 yılından beridir gazete tarafından PewDiePie karşıtı yapılan soruşturmalar ve haberlerde kullanılan taraflı dil tahmin ediliyor. Bu soruşturmalar dolayısıyla, Felix Kjellberg YouTube Red yayın haklarını kaybetmişti ve görünüşe göre hayranları bunun haksızlık olduğunu düşünüyorlar.

Bu saldırıların sonu sonu nereye varacak şimdilik bilinmez fakat oldukça garip şeylere gebe olduğu aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.