Altın yatırımları için mobil uygulama Goldex 1,25 milyon dolar yatırım aldı

Altın ülkemizde olduğu gibi dünyada da hala en tercih edilir ve güvenilir liman olarak anılan yatırım araçlarından biri. Goldex ise altın yatırımcılarını daha etik fiyatlandırma ile kendisine çekmeye çalışan bir fintech girişimi.
Altın yatırımları için mobil uygulama Goldex 1,25 milyon dolar yatırım aldı

Dünya genelinde altın piyasaları her zaman tercih edilen bir yatırım aracı. Ülkemizde de özellikle fiziksel altın yatırımları bugün halen çokça tercih edilen yatırım enstrümanları arasında yer alıyor. Londra merkezli fintech girişimi Goldex, altın yatırımları için "etik fiyatlandırma" politikası ile yola çıkmış durumda. Bu yılın Temmuz ayında kurulan girişim, perakende altın ticaretinin önündeki engelleri kaldırmak ve altın yatırımı konusunda şüpheli uygulamaları yok etmek istiyor.

Eski bankacılar Sylvia Carrasco ve Fernando Ripolles tarafından kurulan Goldex, kullanıcılara tarafsız ve şeffaf bir altın yatırımı süreci sunuyor. Goldex Londra, Zürih, New York, Toronto ve Singapur olmak üzere farklı uluslararası pazarlardaki altın fiyatlarına göre yatırım yapabilme imkanını da kullanıcılara sunuyor. Böylece kullanıcılar peer-to-peer olarak altın alış ve satış işlemlerini gerçekleştiriyor, araya girecek olası komisyon ve ek masrafları da kullanıcı lehine değiştirmiş oluyor. Goldex de kendi alış ve satış komisyon oranlarını şeffaf bir şekilde belirtiyor. Goldex'te minimum yatırım tutarı olmaması da her kullanıcının uygulamaya girip istediği miktarda altın almasına yardımcı oluyor.

Goldex, Seri A yatırımı öncesinde bir grup melek yatırımcı ve kurumsal yatırımcıdan 1.25 milyon dolar yatırım almış. Bu yatırımın, Seri A yatırımı öncesi bir ön hazırlık yatırımı olduğunu söylememiz mümkün. Bununla birlikte Goldex, Mastercard ile anlaşarak belirli pazarlarda yaşayan kullanıcılarına istekleri üzerine bu kartı gönderiyor. Bir debit kart görevi gören kartın yıllık kart ücreti de yok. Hesabınızdaki parayı ve altını bu kart aracılığıyla harcamanız da mümkün hale getirilmiş. Böylece her ne kadar fiziksel bir altınınız elinizde olmasa da, yatırımlarınız kart sayesinde istediğiniz an ulaşabileceğiniz şekilde bekliyor.

Goldex'in bu alanda rakipleri de var. Örneğin Glint isimli rakibi fiziksel olarak da altını elinde tutuyor ve altının fiyatını kendisi belirliyor. Böylece bu tarz firmalar kendi altın fiyatlarını belirleyip kendi altınlarını satarken, Goldex ise hiçbir şekilde altın stoğu tutmuyor. Sadece altın alışverişini gerçekleştiren bir aracı niteliği taşıyor. Bu da yatırım yapacak kullanıcıları kendisine çekmeye çalışacağı bir araç oluyor. Goldex, altını bir kriptoparaya benzeterek decentralised yani merkezileştirilmemiş bir yapı olarak sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.