Uluslararası para transferi girişimi TransferGo 17.5 milyon dolar yatırım aldı

Uluslararası para transferi girişimi TransferGo 17.5 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli uluslararası para transferi girişimi TransferGo, 17.5 milyon dolarlık Seri B yatırımı aldı. Fintech girişimi TransferGo, hatırlayacağınız üzere daha önce yerli Revo Capital'dan bir yatırım almıştı. Bu seferki yatırım ise San Francisco merkezli Hard Yaka ve Vostok Emerging Finance'dan geldi. Bu yeni tur yatırıma, eski yatırımcılardan Revo Capital, U-Start Club ve Practica Capital da dahil oldu.

2012 yılında kurulan para transferi girişimi bugün 47 ülkede faaliyet gösteriyor. Aralarında Londra, Vilnius, Berlin, Varşova ve İstanbul da olmak üzere beş farklı ofisi bulunuyor. TransferGo, Revo Capital'dan yatırım almasının ardından Türkiye faaliyetlerine de başlamıştı.

Uluslararası para transferi pazarı oldukça büyük ve milyar dolarla anılan bir pazar olma özelliği taşıyor. Bu pazardan pay kapmak da oldukça önemli. TransferGo, özellikle son zamanlarda sunmaya başladığı komisyonsuz uluslararası para transferi ürünüyle çok daha iddialı hale geldi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar herhangi bir komisyon ödemiyor ve sadece TransferGo'nun kur takasıyla ilerliyor. Kısacası böylece kullanıcılar sadece para birimini TransferGo üzerinden değiş tokuş etmiş oluyor ve uluslararası para transferini ücretsiz şekilde gerçekleştirebiliyor. Bununla birlikte, bu yönteme göre nazaran daha hızlı para gönderme seçeneğini de sunan TransferGo, bunu Premium ürünü olarak lanse etmiş. Bu ürün sayesinde para transferinizi 30 dakika içinde gerçekleştirebilmeniz mümkün oluyor. Bu da alışılmış uluslararası para transferi yöntemlerine göre oldukça hızlı ve yine daha ucuz.

TransferGo'nun CEO'su ve kurucu ortağı Daumantas Dvilinskas yaptığı açıklamada, gelen yeni 17.5 milyon dolarlık fonu yeni ülkelere yayılmakta ve özellikle Türkiye, Hindistan, Ukrayna ve Rusya'daki pazar paylarını artırmak için harcayacaklarını aktardı. Bununla birlikte yeni ürün ve servis geliştirme için de çabalayacaklarını açıklayan girişimin yakın gelecekte adını ülkemizde daha çok duymamız olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.