Revo Capital ilk yurt dışı yatırımını Transfergo’ya yaptı

Revo Capital ilk yurt dışı yatırımını Transfergo’ya yaptı

En son geçtiğimiz Şubat ayında Foriba yatırımı ile karşımıza çıkan Revo Capital, ilk yurt dışı yatırımını yaptı. Londra merkezli bir Fintech olan Transfergo'ya yatırım yapan Revo Capital'ın, Vostok Emerging Finance liderliğindeki 10 milyon dolarlık yatırım turuna 3,65 milyon dolar ile katıldığını da belirtelim.

Kendi geliştirdiği teknolojisi ile geleneksel banka ve para transferi çözümlerine oranla 10 kat daha ucuz ülkeler arası para transferi olanağı sunan Transfergo, “remittance” (havale) platformu olarak hizmet veriyor.

“Local in, local out” olarak isimlendirdikleri teknoloji sayesinde 30 dakika içinde bir ülkedeki hesabınızdan başka bir ülkedeki bir hesaba para göndermenize imkan veren girişim, özellikle başka bir ülkede çalışıp ülkelerine sıkça para göndermek durumda kalan kullanıcılar için hem hızlı hem de ucuz bir çözüm sunuyor.

İstanbul'da ofis açacak

600 milyar dolarlık uluslararası havale pazarında SWIFT ve Western Union’a rakip konumda olan Transfergo, Ripple’ın da stratejik partneri. 2015 yılında kurulduğu günden bu yana yüzde 110 büyüyen girişim şu anda her sene 600 milyon euro transfer gerçekleştiriyor.

Londra'nın haricinde Vilnius (Litvanya)’da Ar-Ge merkezi, Berlin ve Stockholm’de ise lokal ofisleri sahip olan Transfergo, toplamda 88 kişilik bir ekibe sahip. Alınan yatırımla birlikte İstanbul'da bir ofis de açacak olan Transfergo, Türkiye lansmanı ve büyüme hedefleri için Revo Capital'dan destek alacak. Önümüzdeki dönemlerde Revo Capital'dan daha fazla yurt dışı yatırımı görebileceğimizi de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.