İnşaat sektöründe dijital dönüşümü sağlayan mobil girişim FINALCAD 40 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat sektöründe dijital dönüşümü sağlayan mobil girişim FINALCAD 40 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat sektöründe küresel bir patlama yaşanıyor. Günümüzde dünya çapında sektöre  yönelik toplam maliyetin 10 trilyon doları bulduğu belirtiliyor. Bu tutarın önümüzdeki 20 yıl içinde ise iki katına çıkması tahmin ediliyor. Patlama yaşanan sektörde, projeler her geçen daha karmaşık bir hal alırken, sektör dijital teknolojilerin benimsenmesinde henüz tatmin edici bir boyuta ulaşabilmiş değil. 

Yapı sektöründeki iş süreçlerini analiz eden, paydaşların olası riskleri birlikte değerlendirebilmeleri ve aksiyon alabilmelerini sağlayan mobil platform FINALCAD inşaat dünyasında potansiyeli fark eden bir teknolojik girişim. Kendisini sadece bir iletişim aracı olarak tanımlamayan girişim, kişilerin çizimler, BIM modelleri, görevler, kontroller, güvenlik prosedürleri ve ilerleme izleme üzerinde çalışmalarını sağlıyor.

2012 yılında kurulan mobil tabanlı Fransız girişim, bugünlerde Seri C turunda aldığı 40 milyon dolarlık yatırım ile gündemde. FINALCARD, yatırımını Draper Esprit liderliğinde alırken, tura Salesforce Ventures ve Cathay Innovation'un katıldığı bilgisini  paylaşalım.

Son mali kaynak ile birlikte FINALCAD, toplam yatırımını böylelikle 68 milyon dolara çıkardı. Yatırım ile birlikte SaaS ürün platformunu geliştirmek isteyen girişim, bunu binalar ve altyapı endüstri sektörlerinden enerji ve operasyon ve bakıma kadar genişletmek istiyor. Mali kaynağını AR-GE alanında da kullanmak isteyen girişim, ayrıca kadrosuna 100 yeni isim katmak istiyor. 

İnşaat şirketlerinin operasyonel verimliliğini mobil dijital platformda geliştirmelerini sağlayan şirketin, 12 ülkede 170 çalışanı bulunuyor.  Kurulduğu günden bu yana 20 bin projenin bir parçası olan FINALCAD'in müşterileri arasında Japon inşaat şirketi Shimizu'nun yanı sıra Fransa'nın öncü inşaat ve yapı şirketleri Eiffage, RATP ve PT PP  bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.