Huawei, "White House" adında gizli araştırma laboratuvarı kurdu

Oldukça ilginç bir haber ile karşımıza çıkan Huawei'in Çin'de yer alan genel merkezinde gizli bir araştırma laboratuvarı olduğu ortaya çıktı.
Huawei,

Çin'in en önemli teknoloji firmalarından biri olan Huawei markasının ABD ile oldukça problemli bir geçmişi olduğunu sizlere daha önce aktarmıştık. Bugün ise oldukça ilginç bir haber ile karşımıza çıkan Huawei'in Çin'de yer alan genel merkezinde gizli bir araştırma laboratuvarı olduğu ortaya çıktı.

İran‘a yönelik olarak uyguladığı yaptırımlarını delmesi nedeniyle ABD ile arası açılan Huawei, geçtiğimiz hafta bir skandalla karşımıza çıkmıştı. Huawei CFO‘su ve aynı zamanda Huawei’in kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei’nin kızı da olan Meng Wanzhou'nun geçtiğimiz hafta Kanada'da tutuklandığını sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 2 gün önce ise Meng Wanzhou'nun 10 milyon Kanada doları kefaletle serbest bırakıldığını da ekleyelim.

Kod adı "White House"

Huawei'in Çin'de yer alan yeni kampüsü ile ilgili bir haber yayınlayan Bloomberg, Huawei'in teknoloji üzerine çalıştığı gizli bir araştırma laboratuvarı olduğunu ve bu laboratuvarın isminin ise "White House" yani beyaz saray olduğunu paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre bu araştırma laboratuvarında Huawei'in ABD'ye olan bağımlılığını azaltacak yeni teknolojiler üzerinde çalışılıyor.

Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere göre White House kod adına sahip olan araştırma laboratuvarına nadiren ziyaretçilerin girmesine izin veriliyor. Son olarak devasa bir kampüs kuran Huawei'in yeni kampüsünün toplamda 60 bin çalışana ev sahipliği yaptığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.