Apple, Mevlana Haftasına özel bir film yayınladı

Apple, Mevlana Haftasına özel bir film yayınladı

Apple'ın resmi Instagram hesabı @apple üzerinden yayınlanan özel içeriklere bir yenisi daha eklendi. Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında kutlanan Mevlana Haftasına yönelik hazırlanan içerik de bir Türk kullanıcı tarafından oluşturuldu.

Semazen İshak Ürün'ün sema gösterisini, görüntü yönetmeni Firar Güney Kayran iPhone ile çekti ve ortaya Apple'ın özel içeriği çıktı. Apple aynı zamanda AppStore ve Apple Music için de özel içerikleri öne çıkardı. Mevlana Haftası şerefine Mercan Dede, Kudsi Ergüner gibi isimlerden Rumi’nin mirasını kucaklayan parçalar ile özenle hazırlanmış “Mevlana’nın Hatırasına” isimli şeçki Apple Music'de yayınlandı. Bununla birlikte AppStore'da da 365 Gün Mevlana isimli mobil uygulama ön plana çıktı. Bu uygulama da her gün Mevlana'ya ait farklı bir sözü paylaşan bir iOS uygulaması.

Hayatını sevgi, barış ve hoşgörü felsefesine adamış Mevlana Celaleddin Rumi'nin en bilinen şiirlerinden biri olan "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol" her bir mısrasına ithaf edilen bir video ile Apple’ın resmi instagram hesabında yayınlandı.

İlgili videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.