Sundar Pichai ABD kongresine Google'a "idiot" yazınca neden Trump'ın fotoğraflarının çıktığını açıkladı

Google CEO'su Sundar Pichai, ABD kongresinde kendisine yöneltilen bir soru üzerine neden Google'da "idiot" kelimesi aratıldığında Donald Trump'ın fotoğraflarının çıktığını açıkladı.
Sundar Pichai ABD kongresine Google'a

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, ABD kongresinde son dönemde Google ile ilgili iddialara cevap vermek üzere ifade verdi. Algoritma sonuçları ve bunların taraflılığı ile sorgulanan Google'ın en üst düzey ismi açıklamalarda bulundu.

ABD temsilciler meclisi üyesi olan ve Demokratik Parti üyesi Zoe Lofgren, yönelttiği soruda Google'da yapılan "idiot" (aptal) arama sorgularının sonuçlarında neden ABD Başkanı Donald Trump'ın fotoğraflarının görüntülendiğini ve bunun nasıl mümkün olabileceğini dile getirdi.

Hatırlanacağı üzere Donald Trump, Google'ı taraflı davranmakla suçlamıştı. Trump, Google'ın muhafazakarların sesini kıstığını, arama sonuçlarına müdahale ettiğini belirtmişti. Bununla birlikte Google'ın, Barack Obama'nın Ulusa Sesleniş konuşmasını öne çıkarırken, kendi konuşmasını ise öne çıkarmadığı örneğini de attığı tweet'ler aracılığıyla kamuoyuna kanıt olarak sunmuştu.

Pichai, Google'ın nasıl çalıştığını anlattı

Google CEO'su Sundar Pichai, konuya Donald Trump özelinde yaklaşmayarak genel olarak Google'ın nasıl çalıştığını anlatmaya çalıştı ve yuvarlak cevaplar verdi. Pichai, Google'ın her bir anahtar kelime için anlık olarak arama yaptığını, kendi dizinlerinde milyarlarca sayfanın kopyalarını bulunduğunu ve yapılan aramaların sonuçlarının bu dizinlerle karşılaştırma sonucunda verildiğini belirtti. Bu sonuçların belirli kriterlere göre ve 200'den fazla işarete göre değerlendirdiğini de ekledi.

Cevaptan ikna olmayan Lofgren, "Yani arka planda kullanıcılara gösterilecek sonuçları düzenleyen ufak bir adam yok öyle değil mi?" diyerek soru yöneltti. Pichai bu soruyu da aynı şekilde cevaplandırarak, Google arama sonuçlarına elle müdahalenin söz konusu olmadığını belirtti.

Daha önce Facebook CEO'su Mark Zuckeberg de ABD kongresinde ifade vermiş ve oldukça zorlu anlar yaşamıştı. Kongre üyelerinden gelen soruları cevaplandırmakta zorlanan ve şaşıran CEO'lara Sundar Pichai de eklendi. Pichai aynı zamanda oturumda bir kongre üyesine iPhone'un başka bir firma tarafından üretildiğini de hatırlatmak zorunda kaldı.

Kongre üyelerinden gelen bilgi eksikliği soruların ve işin Donald Trump ile ilgili magazin olmuş kısmının yanında, Google kullanıcı verilerinin gizliliği ile ilgili olarak da sorgulandı. Bununla birlikte Google'ın adı daha önce cinsel taciz iddialarıyla anılmıştı. Kısacası Google'ın birden fazla konuyla başı hali hazırda dertte gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.