Apple'ın Notlar uygulamasını daha efektif kullanmak için 7 yöntem

Apple'ın Notlar uygulamasını daha efektif kullanmak için 7 yöntem

Hem günlük hayatımızı hem de işlerimizi organize etmemize olanak sağlayan uygulamaların başında yer alan not uygulamaları her geçen gün yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor. Evernote, OneNote ve Google Keep ile birlikte kullanıcıların en çok tercih ettiği bir diğer not uygulaması ise Apple Notlar. Bu listemizde ise Apple Notlar uygulamasını nasıl daha efektif kullanabileceğinize yakından bakacağız. Listemizdeki yöntemlerin hem iOS hem de Mac uygulamalarında kullanılabildiğini de ekleyelim.

Notlarınızı klasörlerde saklayın

Apple Notlar uygulaması sadece not almanıza değil aynı zamanda içinde klasörler oluşturmanıza da olanak sağlıyor. Kısacası Apple Notlar sayesinde bir konu ile ilgili klasörü oluşturarak bu konudaki tüm notlarınızı bu klasör içinde toplayabilirsiniz. Bu sayede belli bir konu özelinde oluşturduğunuz notları çok daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Alt klasörler oluşturun

Tek bir klasör ile yetinmek istemeyen Apple Notlar kullanıcıları, klasörler için alt klasörler oluşturarak notlarını daha kolay bir şekilde yönetebilir. Örneğin iş klasörü içinde işiniz ile ilgili pek çok klasör oluşturarak notlarınıza daha kolay bir şekilde ulaşabilir ve karmaşadan kurtulabilirsiniz.

Notları eklerle zenginleştirin

Notlarınıza çeşitli ekler ile donatmanıza olanak tanıyan Apple Notlar uygulaması, aynı zamanda bu ekleri açmanıza ve gözden geçirmenize de imkan sağlıyor. Evernote ve OneNote gibi popüler not uygulamalarının ekleri açmanıza izin vermediğini de belirtelim.

https://www.youtube.com/watch?v=IqKGQZU1M4E

Klasör isimlerinde emoji kullanın

Klasörleri oluşturmak notlarınıza takip etmek için başarılı bir yol olsa da çok fazla klasör olması yeni bir karmaşa ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Maalesef Apple'ın notlar klasörün arkaplanını veya rengini değiştirmenize izin vermiyor. Klasör isimlerinin sonuna emojiler ekleyerek bir görsellik yaratabilir ve böylece aradığınız klasörleri daha kolay bulabilirsiniz.

Önemli notlar için görseller oluşturun

Görselliğin ne kadar önemli olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Görselliği kullanmanın başka bir yolu ise notlar için özel görseller yaratmak. Apple Notlar uygulamasının ayarlar kısmından görsel ekleyebilirsiniz. Görsellerin haricinde logo veya herhangi bit sembol de kullanabilirsiniz.

Notlarınızda etiket kullanın

Apple'ın notlar uygulaması daha başarılı bir kullanıcı deneyimi sunmak adına takvim ve hatırlatıcı gibi uygulamalar ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Kısacası notlar uygulaması sayesinde istediğiniz notu takviminize ekleyebilir veya hatırlatıcı kurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.