Yemek teslimat uygulaması Deliveroo, Hong Kong'da ilk restoranını açtı

Yemek teslimat uygulaması Deliveroo, ilk fiziksel restoranını Hong Kong'da açtı. Yeni konsepti deneyecek olan Deliveroo, uygulamanın beğenilmesi halinde bu restoranlardan daha çok sayıda açacak.
Yemek teslimat uygulaması Deliveroo, Hong Kong'da ilk restoranını açtı

Yemek teslimat girişimi Deliveroo, ilk fiziksel restoran mağazasını Hong Kong'da açtı. Mağaza, siparişin yanında fiziksel olarak mağazaya gelen müşterilere de hizmet verecek. Deliveroo Food Market olarak isimlendirilen yeni konseptte, Deliveroo kendi restoranı içerisinde birden fazla restoranını barındıracak şekilde bir ortak mutfak alanı sunuyor. Farklı mutfaklardan oluşan restoranlar, Deliveroo'nun bünyesinde yer alıyor yüksek kira maliyetlerinden kurtuluyor. Deliveroo ise hem bu mutfaklardan adrese teslim sipariş götürüyor, hem de restoranlarına fiziksel olarak gelen müşterilere hizmet sunuyor.

Bu konseptini geçtiğimiz yaz Paris'te açtığı paylaşımlı mutfak olarak test eden Deliveroo, Editions olarak adlandırdığı program çerçevesinde şimdi de Hong Kong'daki bu ilk restoranını açtı. Bu işlem için Hong Kong'da özel bir yer seçildi. Özellikle restoranların yüksek kira fiyatlarından muzdarip olduğu bölgede, Deliveroo'nun paylaşımlı ofis mantığıyla bir mutfak kurarak, bu mutfaklara birden fazla restoran koyma konsepti girişimin hem offline hem de online gücüne hizmet edecek bir gelişme olabilir gibi gözüküyor.

Deliveroo'nun Genel Müdürü Brian Lo'ya göre, Hong Kong'daki kiraların yüksekliği bu konsepti desteklemiş. Şimdilik test edilen konseptin beğenilmesi halinde yeni fiziksel restoranların da açılacağı belirtiliyor. Fiziksel bir Deliveroo mağazasına gittiğinizde kişiler bol sayıda farklı yemek seçeneğiyle karşılaşabiliyor. Yahut arkadaşınız pizza yerken, sizin hamburger söylemeniz mümkün. Kısacası farklı dünya mutfakları, Deliveroo restoranlarında bir araya gelebilir.

Pek çok restoran böylece sanal mutfaklarda ürünlerini civardaki müşteriler için hazırlayabilirken, Deliveroo da buna aracılık ederek siparişlerden komisyon alarak kar elde ediyor. Restoranlar ise yüksek kira derdinden kurtularak Deliveroo'nun paylaşımlı mutfaklarını kiralıyor ve burada sanal restoran hizmetlerini veriyor. Karşılıklı bir kazan-kazan durumunun söz konusu olduğu Deliveroo fiziksel restoranlarının sayısının yakın gelecekte özellikle belli şehirlerin belirli noktalarında artması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.