Kişiye özel personel servisi girişimi: Rezervis

Rezervis, personel servisi olmayan çalışanları, işlerinden evlerine evlerinden işlerine konforlu bir şekilde götürmek için “paylaşımlı servis” hizmeti sunmayı hedefliyor.
Kişiye özel personel servisi girişimi: Rezervis

Personel servisi olmayan çalışanları işlerinden evlerine, evlerinden işlerine konforlu bir şekilde götürmek için “paylaşımlı servis” hizmeti sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Rezervis yolculuğuna Ford Otosan İnovasyon programı kapsamında paylaşımlı servis ekonomisi yaratma fikri sonucu farklı departmanlarda çalışan dört kişinin bir araya gelmesi ile başladı.

Aydil Ayber, Defne Türüt Bahadır, İrem Eribol ve Mutlu Boz tarafından kurulan Rezervis, ilk etapta Ford Otosan'ın kurum içi girişimi olarak yola çıksa da 2018 yılının Ocak ayında Rezervis Mobil Teknoloji A.Ş isimli ayrı bir olarak bir şirket halini aldı.

Geçtiğimiz Haziran ayında hizmet vermeye başlayan Rezervis, şu an için sadece İstanbul'da hizmet veriyor. İstanbul’un trafik, yoğun iş hayatı ve toplu taşıma sorunlarına bir alternatif olma hedefi ile yola çıkan Rezervis, hem bireysel hem de şirketlere özel olarak hizmet veriyor.

Rezervis'i işe gidiş ve dönüş için kullanabileceğiniz gibi sadece gidiş veya sadece dönüş için de kullanabilirsiniz. Aynı rotayı kullanan yolcuları tek bir araçta buluşturan Rezervis'in yolculukları ortalama olarak 10 - 15 kişi ile gerçekleşiyor. 4 binden fazla talep alan Rezervis, minimum 8 kişinin talep gösterdiği güzergahlar için hizmet veriyor.

Kısacası gelen talepleri güzergaha ve mesai saatlerine göre gruplandırarak kişilere o güzergah için teklif gönderen Rezervis, kullanıcı sayısı 8 kişiye ulaştığında yeni bir hat açıyor. Akıllı rotalama ile trafikte daha kısa zaman geçirilmesini hedefleyen Rezervis platformuna mobil uygulama üzerinden anlık takip ve servis süreçlerini yönetme gibi özellikler de ekleyecek.

Daha önce sizlere aktardığımız BiSerwis ve Ring Servis gibi platformlar ile benzer bir çözüm sunan Rezervis girişiminin Ford Otosan'dan yatırım aldığını da ekleyelim. Aylık abonelik modeli ile çalışan Rezervis, aylık kullanıcı ücretlerinin yanı sıra araç işletme maliyeti ve teknoloji kullanımı üzerinden belli bir komisyon da alıyor.

Kocaeli ve Ankara organizasyonlarını devreye alacak

Müşterilerine farklı bir müşteri deneyimi yaşatmayı ve konforlu bir şekilde evlerine ulaştırmayı hedefleyen Rezervis'in bu yıl Garanti Bankası, Ekonomist ve Kagider'in düzenlediği Türkiye'nin Kadın Girişimcileri yarışmasında 37 bin başvuru içinden "Gelecek Vaadeden Kadın Girişimci" kategorisinde 5 finalistten biri olarak yer aldığını da belirtelim.

Operasyonun 1. yılını tamamladığında 2 bin kullanıcıya hizmet vermiş olmayı hedefleyen Rezervis, operasyon ve yazılım ekibini de 2 katına çıkarmayı planlıyor. Son olarak 2019 yılının sonlarına doğru Rezervis'in Ankara ve Kocaeli organizasyonlarını devreye alacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.